Dette er sommersalaten med stor S!

– Det slår ikke feil. Hver gang jeg serverer salaten hører jeg bare: «NAM!», og så blir det helt stille rundt bordet, forteller matbloggeren.

– Åh, denne salaten er så god! Den metter samtidig som den er frisk og lett. Helt super i sommervarmen, lokker Siv Melbye.

For matbloggeren og oppskriftsutvikleren bak Sensiblerie er dette sommersalaten hvor liksom alt stemmer:

– Crispy bacon, kremet avokado og et rennende egg – vi snakker rett og slett en super kombinasjon sammen med en litt syrlig dressing. Noen elementer er fremtredende – samtidig som agurk, avokado og salaten på en måte roer det hele ned så det ikke blir for mye å smake på.

LES OGSÅ: Fire nye måter å spise mer laks med mango og avokado

EN SOMMERFAVORITT

Hjemme hos Siv står avokado og baconsalaten ofte på menyen, og den er poppis blant både store og små.

Særlig nå om sommeren er den ekstra populær:

– Det slår ikke feil. Hver gang jeg serverer salaten hører jeg bare: «NAM!», og så blir det helt stille rundt bordet, ler hun.

Siv forteller at hun med jevne mellomrom varierer oppskriften ved å bytte ut bacon og parmesan med grillet asparges og stekt sopp.

– Det smaker også helt nydelig. Lag gjerne krutonger også om du gidder, de gir litt etterlengtet krønsj, tipser matbloggeren. 

LES OGSÅ: Aha! Det er altså slik du lager en avokadorose!

ENKLE TEKNIKKER

Til tross for at salaten ser helt fabelaktig ut, er den ikke vanskelig å lage. Plankekjøring for de fleste, mener Siv.

– Det er velkjente og enkle teknikker. Bare pass på at dressingen ikke blir for syrlig, og at salaten ikke drukner i den.

Hennes råd for å unngå at det blir for mye dressing, er å starte med å vende inn et par spiseskjeer i salatbladene før du tilsetter de andre ingrediensene.

– Til slutt er det bare å smake deg frem til dressingmengden du liker, tipser hun.

LES OGSÅ: Tolv avokadopålegg som vil revolusjonere brødskiven din

FERDIG PÅ FÅ MINUTTER

I tillegg til å være visuelt innbydende og å smake fantastisk, er denne salaten rask å lage. Ferdig på få minutter!

– Trikset er å steke bacon i ovnen, så kan du preppe resten av salaten i mellomtiden, tipser matbloggeren.

Det eneste som kan gå galt er at du svir baconet eller overkoker eggene:

– Eggene bør være rennende og kokes i maks åtte minutter. Men det er klart, om du helst vil ha hardkokte egg lager du selvfølgelig det, smiler Siv.

LES OGSÅ: Denne sommerwrapsen krever verken steking, koking eller grilling

SOMMERSALAT MED BACON OG AVOKADO

DU TRENGER:

Salat:

2 porsjoner

1 avokado
1/2 agurk
2-3 never salat (for eksempel hjertesalat) 
1 pk bacon
Posjerte egg evt smilende egg
Parmesan 
Evt. krutonger

Dressing: 

3 ss eplejus
2 ss Balsamicoeddik 
1 dl olje
3 ss eddik 
2 ss honning
1 neve pinjekjerner
Salt og pepper

SLIK GJØR DU:

1. Del, skyll og tørk salaten. Riv salatbladene og legg på fat.

2. Del agurkskiver på langs og legg på fat.

3. Del en avokado i to og fjern stenen. Benytt en liten isskje til å lage avokadokuler for pen effekt. Om du ikke har en slik deler du opp avokadoen i terninger eller skiver. 

4. Stek bacon og porsjer et par egg, evt kok eggene til de er «smilende» (cirka 7 minutter). Ha dem over i kaldt vann for å stoppe koketiden. Skrell eggene og legg ferdigstekte egg og bacon på toppen av salaten. 

5. Lag dressingen ved å mikse alle ingrediensene i et lite kjøkkenglass med lokk. Rist og hell over salaten – og riv til slutt parmesan over. 

Tips: Lag gjerne krutonger ved å kutte brødskiver opp i terninger og rist i panne med litt olje, salt og evt. litt urter.