Spagetti med hummer er enkelt å lage med ferdigkokt hummer fra Extra. Med kremet saus til blir dette rene luksusmåltidet!

Spagetti med hummer - hverdagsluksus!

Med hummer kan du lage nydelig hverdagsmat. Kjøp en ferdigkokt hummer, kok spagetti, og du har en fantastisk middag – om det så bare er en helt vanlig tirsdag.

En gang iblant (eller helst ganske ofte) bør du unne deg noe ekstra og lage skikkelig digg sjømat. 

Hos Extra finner du nå ferskpakket hummer, og da er en middag med eksklusive smaker plutselig bare en liten time unna. Halve jobben er jo gjort når du slipper å komme hjem og begynne å koke hummeren.   

🦀LES OGSÅ: Nå er krabben på sitt beste – er du klar? 🦀


HUMMERRØD: Ikke uten grunn at hummeren har fått en farge oppkalt etter seg. Kokt hummer er rød og fin, og hos Extra får du den ferdig kokt. FOTO: Istock

Fin råvare

Hummer er kjent som en luksuriøs råvare, så det gjelder å få mest mulig kjøtt ut. Både kraften og det søte og fyldige hummerkjøttet kan gjøre selv den enkleste retten til noe skikkelig flott – som for eksempel denne spagettiretten.

Hele retten kan fikses på litt under en time, og er fantastisk godt til store og små!

🍲MIDDATSTIPS: Fristende fiskesuppe på fransk vis 🍲

Slik renser du hummer

1. Start med å rense hummeren som en reke. Fjern hodet og brekk av det harde skallet på halen. Dersom du synes skallet er for hardt, kan du fint bruke en saks og klippe langs halen.

2. Fjern tarmen på ryggen som du gjør med en scampi, ved å skjære halvt gjennom ryggen på hummeren.

3. Knus klørne, og plukk ut mest mulig av kjøttet. Legg alt hummerkjøttet i en skål dekket med plastfolie før neste tilberedning.

Husk å sile av kraften etter tining.

🐟LUKSUSHUMØR?: Bli hekta på luksustaco med skrei 🐟🌮


GOD RÅVARE: Med hummer og kremet saus kan du godt komme til å få en ny favorittrett her. FOTO: Nussara Guldberg

Oppskrift på spaghetti med hummer

DU TRENGER (til 2 personer): 
2 stk
renset hummer
600 g spagetti
50 g smør
1 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
1/2-1 ts tørket chili
1 dl kremfløte
1 dl dl tørr hvitvin (eller skalldyrkraft)
4 ss revet parmesan
Smak til med salt og pepper
1 ss fersk finhakket gressløk og persille til pynt

SLIK GJØR DU: 

1. Rens hummeren som forklart over, og skjær hummerkjøttet i passelige biter. Legg dem i en skål med plastfolie over og sett i kjøleskapet.

2. Sett over vann til pastaen og tilsett salt i vannet. Kok pastaen til nesten al dente, slik at den ikke blir overkokt når pastaen skal i panna med sausen. Legg av en kopp med pastavann før du siler av vannet.

3. Fres finhakket hvitløk og tørket chili i smør og olje i ca. 1/2 minutt på middels høy varme i ei panne, og pass på å røre rundt og ikke la hvitløken svi seg.

4. Hell i hvitvin (eller kraft) og la det koke ned litt i ca. 1-2 minutter, ha deretter i kremfløten og revet parmesan.

5. Ha i pastaen over i sausen, og bland godt til pastaen er dekket med kremet saus. Ha til slutt i hummer, og smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med fersk, finhakket gressløk og persille til slutt.