Denne sukkerfrie geléen har kun 2 ingredienser

Denne sukkerfrie geléen har kun to ingredienser, og er en sikker redning når søtsuget kommer snikende i hverdagen.

– Vanlig gelé har en tyngre sødme som fort kan bli litt kvalmende i lengden, synes matblogger Marie Roald – kvinnen bak den søte bloggen The Vanilla Monologues.

Hun står bak den fantastisk gode oppskriften på sukkerfri gelé – som har kun to ingredienser.

– Den er faktisk veldig god! Den smaker både litt søtt, friskt og syrlig. Smaken og konsistensen ligner på gelé med sukker, forteller Marie.

Geleen er som skapt for å stilne søtsuget, og er i tillegg en perfekt erstatning hvis du ikke tåler sukker eller bare vil begrense kaloriinntaket litt i hverdagen. 

LES OGSÅ: Cola-kake med kun 2 ingredienser

UHYRE ENKEL OG RASK Å LAGE

Matbloggeren antar at dette er en av de aller enkleste dessertene hun noensinne har laget.

Foto: Marie Roald.

– Alt du trenger å gjøre er å koke opp saft, røre inn bløtlagte gelatinplater og helle i former, forteller hun.

Etter omkring to-tre timer har geléen stivnet, litt avhengig av hvor store porsjoner du lager.

– Bare husk å vente til saftblandingen er romtemperert før du heller den i glassene – spesielt hvis du benytter tynne glass. Disse kan nemlig sprekke om de får varme- eller kuldesjokk, råder dessertspesialisten.

LES OGSÅ: Kakaopulver redder deg fra søtsuget

... OG SLIK BLIR GELEEN ENDA BEDRE

For å få litt smaksvariasjon pleier Marie å bruke to forskjellige smaker av Fun Light, i to lag – men pass på at det ene laget får stivnet før du heller over lag nummer to.

– Et annet tips som er uhyre enkelt, er å legge noen friske bær i selve geléen. Det ser både stilig ut og gir et friskere smaksinntrykk, tipser Marie.

Da må du bare plassere bærene i glasset før du heller på den flytende geleen. Dersom du vil ha bær i midten av to lag, lar du først det ene laget stivne før du putter på bærene. Deretter fyller du opp med flytende gele, og lar det siste laget stivne i minst 2 timer. 

– Dette er litt mer tidkrevende, men ser veldig stilig ut. Egner seg perfekt til å servere i for eksempel barnebursdag eller som en festlig hverdagsdessert, sier Marie.


Foto: Marie Roald.

Geléen kan serveres for seg selv, med pisket krem eller med vaniljesaus, som er Maries favoritt – en skikkelig nostalgitripp tilbake til barndommen!

– Og ekstra moro når den falt i smak hos både små og store i familien. Det tar neppe lang tid før de forlanger både to og tre nye porsjoner, smiler hun.

SUKKERFRI GELE AV FUN LIGHT MED BÆR

2,5 dl Fun light
2,5 dl vann
5 plater gelatin

Valgfritt:
Kremfløte eller vaniljesaus til topping 
Bær etter smak, for eksempel bringebær eller jordbær.

Disse mengdene er pr. saftsmak. Dersom du vil ha gelé med for eksempel to lag, dobler du oppskriften og bruker halvparten pr. variant.

SLIK GJØR DU:

1. Legg gelatinplatene til bløt i en bolle med kaldt vann.

2. Ha Fun Light og 2,5 dl vann i en kasserolle og varm opp til det er glovarmt – men ikke kokende.

Trykk det ekstra vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den glovarme saften til de er helt løst opp.

3. Hell saften i glassene du vil bruke, og sett i kjøleskapet til de er faste (ca. 2-3 timer eller over natten).

Flere lag? 

Lager du gelé i flere lag, er det lurt å vente med å bygge det neste laget til det første er stivt. Det er for å unngå at forskjellige farger ikke sklir inn i hverandre. Hvert lag trenger cirka 2 timer på å stivne.