Denne sunne browniesen lager du med kun 3 ingredienser

Brownies som er sunn, vegansk, glutenfri og sukkerfri? Det er faktisk ikke for godt til å være sant, og du lager den med kun tre ingredienser!

Denne browniesen har alt du ikke skulle tru en brownies kunne ha. Den er sunn, glutenfri, vegansk, sukkerfri, fri for egg, uten mel – og du lager den med kun tre ingredienser. Denne tar virkelig kaka – og er en drøm for alle sjokoholikere! 

Browniesen trenger du oppsiktsvekkende nok kun disse tre ingrediensene for å lage: Banan, peanøttsmør og usøtet bakekakao. Har du denne kaken på lur i kjøleskapet, har du «ammunisjonen» klar for å hamle opp med søtsuget som ofte kommer snikende om kvelden. 

Ingrediensene gjør browniesen veldig proteinrik, som fører til at de metter på en langt mer fornuftig måte enn mye annet søtt. Riktignok inneholder de en del kalorier – rundt 260 kalorier per 100 gram – men den er samtidig rik på sunne fettsyrer.

    > Cloud bread er lavkarbobrødet du lager med kun 3 ingredienser

Lekende enkel røre

Kjøp de modneste bananene du finner, eller bruk de som har ligget på fruktfatet en stund. De ikke bare kan, men bør ha brune eller svarte flekker. De modneste bananen har nemlig både mest sødme og er så myke at de er enkle å mose og blande inn i røren.

Røren lager du enkelt: Bare bland sammen moste bananer, kakaopulver og smeltet peanøttsmør. Bruk gjerne en blender om du synes det er mest lettvint.

Bare husk å varme peanøttsmøret litt slik det blir litt mer flytende og enklere å blande med de andre ingrediensene. Ett eller to minutter i mikroen, med 5-10 sekunders intervaller, bør holde i massevis.

   > Dette er sannsynligvis verdens enkleste hvitløksbrød


Foto: Marie Roald / The Vanilla Monologues 

Supersaftig

Skulle du føle for det, kan du gjerne tilsette noen flere smaker. Gjerne litt lønnesirup eller honning for mer sødme, også er det alltid godt med nøtter og sjokolade. Ved å bruke melkesjokolade av rismelk sørger du for å bevare den veganske tittelen.

Det er mange som pleier å understeker browniesene for å få de mest mulig saftig, men det er ikke nødvendig i denne oppskriften. Bananene sørger for at de ikke blir tørre selv om de skulle bli gjennomstekt.

Browniene er ferdige når overflaten er matt og kjennes fast ved berøring.

   > Denne sunne havregrøten lager du på 1 minutt i mikroen

Sunn brownies med tre ingredienser

Browniene kan egentlig spises med en gang de kommer ut av ovnen, men er best etter noen timer i kjøleskapet. Test selv med vår oppskrift inspirert av matbloggeren The Big Mans World


Foto: Marie Roald / The Vanilla Monologues 

Dette trenger du: 

600 gram most banan, veldig moden
300 gram peanøttsmør
70 gram usøtet bakekakao

Valgfritt:

1-2 ss mørk lønnesirup eller honning for sødme
100 gram rismelkesjokolade, grovhakket
70 gram hakkede nøtter

Dette gjør du:  

1. Mos bananene godt og sett til side. Du kan bruke en gaffel, eller ha bananene i en blender for å få en enda glattere pure. Du kan også bruke en stavmikser.

2. Smelt nøttesmøret over lav varme til det blir flytende, og rør inn most banan og bakekakao. Ønsker du å tilsette salt, vanilje og/eller søtning så gjør du det nå.

3. Hakk eventuelt sjokolade og nøtter, og rør inn med en slikkepott.

4. Smør en liten stekeform ca. 20X20 cm, eller mindre, og fordel røren i formen.

5. Sett midt i ovnen og stek på 175 grader i ca. 20-25 minutter, eller til gjennomstekt.

6. Avkjøl helt og sett så i kjøleskapet noen timer, gjerne over natten. Skjær i ruter, og server.

   > Aspargesfries er en genial erstatning for pommes frittes