kylling tandoori: en tallerken blomkålris og kylling tandoori

Kristine har gjort selveste kylling tandoori sunn

Det høres umulig ut, men det er helt sant: Du kan faktisk lage en sunn versjon av indisk kylling tandoori.

Det er sjelden indisk mat og et magert kosthold går hånd i hånd, men det nekter fitnessekspert, kokebokforfatter og småbarnsmor Kristine Weber – kjent fra bloggen kriweb.no – å være med på.

Hun har nemlig klart det mange nok har trodd var umulig: Hun har utviklet en sunn versjon av «verstingen» indisk kylling tandoori. 

  > Ingen daler? Lag dal!

Blomkålris 

Til forskjell fra tandoorier flest, er det verken fløte eller smør i Webers tandoori-saus. Den kremete og fyldige smaken får du likevel fra gresk yoghurt. 

Den klassiske hvite risen er også byttet ut med en sunnere blomkålris.

- Det er gøy å prøve andre ting enn tradisjonell ris, pasta og poteter. Jeg vet kålrot kan brukes som pommes frites, så hvorfor ikke prøve blomkål som ris? forteller matbloggeren.

Foto: kriweb.no

Blomkålris lages helt enkelt ved å raspe rå blomkål med et rivjern, før det varmes i en kjele med litt smør.

- Blomkålrisen smaker kjempegodt og du kan nyte en enda større middagsporsjon med god samvittighet, sier fitnesseksperten.

  > Slik lager du tikka masala helt uten kjøtt

Familievennlig

Hvis du har små barn som Weber, kan dette bli en klassiker i heimen. Oppskriften passer nemlig hele familien.

- Bare husk at du kan holde litt tilbake på chilipulveret i barnas middagsporsjon, tipser bloggeren.

Hun fortsetter:

- Og du kan selvfølgelig servere vanlig ris til barna om du ønsker det. Sønnen min pleier for eksempel å ha ris som tilbehør, sier Weber.

  > Retten bloggeren alltid vender tilbake til

Enkle ingredienser

Du syns kanskje asiatiske matretter ofte krever lange handlelister, men det gjør ikke denne.

- Jeg elsker indisk mat, men jeg ville gjøre det lettere for travle folk å lage en enkel indisk middagsrett uten å lete byen rundt etter jordnøttolje og sitrongress, sier kokebokforfatteren.

  > Sunne middager du ikke har smakt før

Derfor består oppskriften av ingredienser de fleste allerede har i kjøkkenskapet - eller eventuelt lett kan finne på matbutikken.

- Denne versjonen av kylling tandoori har en rund smak, og er krydret med deilige indiske smaker. Jeg håper folk omfavner måltidet som en krydret, sunn og god hverdagsmiddag. Dette er helt klart en av mine favoritter, sier Weber.

Sjekk ut hvordan du lager Kristine Webers kylling tandoori under:

Kristine indiske kylling tandoori

Foto: Kristine Weber/www.kriweb.no

Dette trenger du:

680 g kylling
2 ts spisskummen
2 ts karri
1 ts paprikapulver
1 ts kardemomme
salt og pepper
1/3 fersk chili
2 hvitløksfedd
1/2 løk
1 paprika
3 ts tomatpuré
2 ss ketchup u/sukker
0,5 dl vann
5 ss gresk yoghurt
1 stor blomkål
1 ss smør 

Slik gjør du:

1. Skjær kylling i mindre biter og stek sammen med krydder, finhakket chili og hvitløk, grovhakket løk og paprika.

2. Tilsett tomatpuré, ketchup og litt vann av gangen, la det putre og tykne. Rør inn gresk yoghurt helt til slutt.

3. Rasp blomkål med et rivjern og varm opp i en kjele sammen med litt smør og salt i 4-5 min. Om det er vanskelig å rive hele blomkålen helt ned, tilsett de siste bitene sammen med kyllingen. Server og nyt!