Dette er alle kyllingsalaters mor

Denne kyllingsalaten inneholder tre «magiske» ting som får den til å smake så mye bedre enn den klassiske varianten. Kun 407 kalorier per porsjon!

Kyllingsalat er for mange det ultimate sommermåltidet. Den er enkel og rask å lage, og byr på smaker som de aller fleste liker. 

Men om du synes kyllingsalaten har en tendens til å bli litt kjedelig, bør du prøve denne varianten. Den inneholder nemlig tre ting som løfter den vanlige kyllingsalaten til nye høyder. 

Som kyllingsalater flest inneholder denne de klassisk ingrediensene: Frisk salat, søt mais, sødmefylte cherrytomater og skarp rødløk. Men de tre tingene som får dette til å bli «alle kyllingsalaters mor», er fet avokado, salt bacon og en fantastisk smaksrik lavkalori-dressing med sennep og honning.   

Resultatet er en fargerik kyllingsalat med en en herlig harmoni av søtt, salt, syrlig og sterkt som både er sprø og saftig. 

   > Cloudbread er lavkarbobrødet du lager av 3 ingredienser

DIGG DRESSING MED FÅ KALORIER

Den smakfulle dressingen lager du av kun tre ingredienser. Bare rør sammen olivenolje, sennep og honning så er du i mål. Det eneste du må passe på er å bruke en mild flytende honning, som for eksempel akasiehonning.


Foto: Hverdagslykkelise

I tillegg til å levere masse smak er dressingen svært kalorifattig. I motsetning til de fleste dressinger inneholder den nemlig verken rømme, crème fraîche, majones eller lignende. Dette gjør at kyllingsalaten i sin helhet, med dressing og alt, inneholder kun 1630 kalorier. Det vil si 407 kalorier per porsjon.

   > 8 sunne erstatninger for typiske crawings

ENKEL Å LAGE

Kyllingsalaten er naturligvis ganske enkel å lage. Bare stek bacon og kylling, imens kan du dele opp grønnsakene og røre sammen dressingen.

Aller best smaker den om kyllingen og baconterningene får hvile litt etter steking slik at de er lune når salaten settes på bordet.

Om du vil kan du selvfølgelig gjerne grille kyllingbrystene, og har du rester av en helstekt kylling er dette naturligvis en fin anledning til å bruke dem opp. 

   > Sunn brownies med kun 3 ingredienser

-EN LETT SOMMERRETT

Lise Mari Stang-Jacobsen fra matbloggen Hverdagslykkelise er damen bak det vi har kalt alle kyllingsalaters mor.

-Utgangspunktet for salaten var at jeg hadde lyst på en lett sommerrett, og kylling er jo perfekt for å gjøre en salat mer mettende. Samtidig hadde jeg lyst på en lettere dressing enn rømme og majones, så jeg rørte sammen en søt og sterk variant som smakte nydelig til kyllingen, forteller Hverdagslykkelise.

   > Hvitløksbrød til salaten? Dette er verdens enkleste hvitløksbrød

Kyllingsalat med bacon, avokado, og sennepsdressing

Foto: Hverdagslykkelise 

Dette trenger du (4 porsjoner): 

4 kyllingbryst
2 hjertesalat
2 avokado
1 boks mais
1 pakke baconterninger
10 cherrytomater
½ rødløk

Dressing:

4 ss akasiehonning
3 ss sterk grov sennep
1 ss olivenolje

Dette gjør du:  

1. Stek kyllingbrystene i en varm panne med litt smør. De kan brunes først på høy varme, før de får steke i ca. 5 min på hver side på medium varme. Legg de over på et fat og la de hvile mens du lager salaten.

2. Vask og rens salaten og legg bladene utover på et fat. Skjær avocado, tomater og rødløk i biter og strø over salaten. Ha også på mais.

3. Stek baconet og la det renne godt av seg på kjøkkenpapir.

4. Lag dressingen ved å blande alle ingrediensene i en skål.

5. Skjær opp kyllingen og legg den på toppen av grønnsakene og topp det hele med sprøstekt bacon. Server dressingen ved siden av.

   > Sprø aspargesfries er en genial erstatning for pommes frittes

MER LYST PÅ KYLLINGSANDWICH? 

Denne kyllingsandwichen med panert kyllingfilet, pesto, avokado og mozzarella er utenomjordisk saftig.