Disse sunne avokado-friesene vil du faktisk ligge i skje med

Hvis du lurer på hvordan du kan fylle livet ditt med mer avokado, er svaret sprø avokado-fries.

Alle elsker avokado, men ingen vil spise guacamole hele dagen, sier et gammelt ordtak fra grekertiden. Det er kanskje ikke helt sant – men de fleste av oss er i alle fall stadig på utkikk etter nye måter å spise avokado på.

De siste årene har nemlig avokado blitt superpopulært, og det er ikke akkurat overraskende. Den grønne frukten har en fløyelsmyk konsistens, en rund og mild smak og kan brukes i alt fra salater og pålegg til iskrem og ansiktsmasker.   

Avokadoen er som kjent også en sunn liten rakker. Den inneholder blant annet B- og C-vitaminer og er rik på mettende proteiner. Men avokadoens beste egenskap, er det høye innholdet av sunt fett. En avokado inneholder fra 16 til 30 prosent fett, som for det meste er enumettede fettsyrer, skriver frukt.no.

Vi har tidligere skrevet om hvordan du får garantert sprø søtpotetfries, og hvordan du kan lage en sunnere variant av pommes frittes.  

Men visste du at du vel så enkelt kan lage fries av avokado, som er sprø utenpå og silkemyke og kremet inni?

Det er dobbeltpaneringen som er hele hemmeligheten bak episke avokado-fries. Ved å dyppe avokadoskiver i mel, egg og griljermel får de et sprøtt lag utenpå, samtidig som selve avokadoen inni bevarer fuktigheten og den myke konsistensen.  

Avokadofries kan spises alene, med rømme og salsa, eller en annen dipp du liker godt. De passer også perfekt som middagstilbehør til for eksempel kylling eller svin. 

Avokado på skiva? 12 episke avokadopålegg som vil revolusjonere brødskiva di

Dette trenger du (2 porsjoner):

1 1/2 avokado

3 ss hvetemel

1 dl griljermel

2 egg

1/4 ts salt

1/4 ts paprikapulver

1/4 ts hvitløkspulver

Pepper

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader. 

2. Del avokadoene i to på langs, og fjern steinen og skallet. Del dem i like skiver på langs, cirka 1 cm tykke.

3. Putt hvetemelet i en brødpose. Legg tre og tre avokadoskiver i posen med melet, og vend forsiktig slik at alle sidene blir dekket av et tynt lag mel. Legg til siden.

4. Bland sammen griljermel og krydder på et lite fat. Pisk sammen egg i en bolle. 

5. Dypp avokadoskivene i det sammenpiskede egget, og dekk dem deretter i griljermelblandingen. Gjenta til alle avokadoskivene er dekket.

6. Legg avokadoskivene på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i 10-14 minutter til de begynner å få farge og paneringen begynner å bli sprø. Ta brettet ut av ovnen, snu alle fries-ene, og stek i 5-7 minutter til paneringen er sprø. Hvis du ønsker en enda sprøere panering kan du dryppe litt olje over før steking. 

7. Fries-ene er klare når paneringen er sprø, og avokadoen i midten er kremete og varm. Serveres med for eksempel salsa og rømme, eller til stekt kylling.

Følg Extra_Norge på Instagram og abonner på vår YouTube-kanal for flere episke tips og triks!