gulrotkake sunn: gulrotkakekjeks på en tallerken

Gulrotkjeks med havre er lett å bli hekta på

De smaker litt som gulrotkake, men er mye sunnere. Det er bare å bli hekta med en gang!

Neste gang du blir overveldet av et akutt behov for snacks mens du sitter i sofaen, kan du prøve disse gulrotkjeksene. 

Istedenfor hvetemel og haugevis av sukker, inneholder heller disse kjeksene masse havregryn, frisk og saftig revet gulrot og spennende krydre.

Smaken kan minne om gulrotkake – og enda bedre er de når du dypper dem i melk eller serverer dem med en dasj vaniljekesam på toppen. 

Dette er med andre ord skikkelig hverdagskjeks. 

SE OGSÅ: Slik lager du en sunn gulrotkake-smoothie

Klar på halvtimen

Fra start til slutt trenger du kun å beregne en liten halvtime. Så snart røren er blandet sammen, trenger kjeksene kun å steke i 15-20 minutter før de er klare for servering. 

Her ser du hvor enkle de er å lage: 

Sunne ingredienser

Ikke bare smaker havregryn godt, men kornet har mange helsemessige fordeler. I tillegg til at havre holder metthetsfølelsen lenge, inneholder det også masse fiber som er supert for fordøyelsen, skriver KK.

  > Sunne havrekjeks på 3 ingredienser

Gulrot er også en fest for kroppen. I 2014 ble den til og med kåret som noe av «det aller sunneste du kan spise» av et ekspertpanel på NRK.no. Gulrøtter inneholder nemlig både fiber og vitaminer, som karoten.

Form forsiktig 

Når du skal lage disse kjeksene er det viktig å være forsiktig når du skal forme dem. Havreblandingen er nemlig veldig løs, så du må forme dem med jevnt trykk i lett fuktede håndflater.

  > Disse muffinsene inneholder ikke sukker

Sjekk ut hvordan du kan lage litt sunnere gulrotkakekjeks under:

Gulrotkjeks med havregryn

Dette trenger du:

3 dl havregryn
1 dl kokosmasse
1 ts kanel
1 knivsodd malt ingefær
2 ts bakepulver
2 egg
1/2-1 dl akasiehonning
1/2 dl nøytral olje
2,5 dl gulrot, grovraspet
1/2 vaniljestang, frøene
1/4 ts salt 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Bland alle de tørre ingrediensene. 

3. Rør inn eggene, og tilsett deretter olje og honning. Bland godt, og rør til sist inn de revne gulrøttene.

4. Finn fram et stekebrett med bakepapir. Fukt hendene lett, og form små kjeks av blandingen. Trykk dem litt flate med fingertuppene. 

5. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekt. Kjeksene skal være ganske myke inni, og gylne utenpå. Kjøl ned noen minutter på stekeplaten, før de etterhvert flyttes over til en bakerist.

  >> Alle våre sunne oppskrifter finner du her!