Dette sjokoladepålegget er merkelig nok sunt

Sunt sjokoladepålegg (som faktisk er godt) er bare fire ingredienser og noen få minutter unna. Nå kan du spise sjokoladepålegg hele uken!

Vi har tidligere skrevet om hvordan vi aldri får nok sjokolade, være seg i form av en sjokoladesvelekake, en helt «rå» (hehe) sjokoladekake, eller sjokoladecookies som lages i vaffeljernet. Men hvilket sjokoladeprodukt troner over dem alle? Flytende, klissete, og supergodt: Sjokoladepålegg.

Sjokoladepålegg har blitt utrolig populært de siste årene, og det selges et glass Nutella hvert 2,5 sekund (2015), ifølge Telegraph. Ikke nok med det: Det finnes en offisiell Nutella-dag som har blitt feiret i ti år. 

Sunn og god

Men uansett hvor digg det er å dyppe fingeren i Nutella-glasset, går det ikke å legge skjul på at stadig flere ønsker en sunnere hverdag. Ifølge en undersøkelse fra Helsedirektoratet er 64 prosent av oss opptatte av å spise sunt - og sjokoladepålegg og sunnhet går ikke nødvendigvis hånd i hånd.

I sunnhetens navn har vi derfor mekket et sunt sjokoladepålegg som faktisk smaker godt. Dette sunne sjokoladepålegget inneholder kun fire ingredienser, null sukker - og masse hasselnøtter.

Hasselnøtter er blant annet rike på E-vitamin, i tillegg til at den inneholder jern, kalsium og fiber, ifølge Frukt.no. Du får med andre ord i deg viktige næringsstoffer ved å kose deg med sjokopålegg. 

Bestem sødmen

Det er forøvrig viktig å riste hasselnøttene i ovnen før du kjører dem i blenderen. Dette er med på å trekke frem den gode hasselnøttsmaken, og gjør sjokoladepålegget enda bedre.

Du kan selv bestemme hvor søtt (og sunt) sjokoladepålegget skal være ved å variere mengden kakao og akasiehonning, og hvor flytende det skal være ved å tilsette mer eller mindre vann. 

Sunt sjokoladepålegg med hasselnøtter er en drøm å ha på brødskiven om morgenen, og er i tillegg så sunt at du kan spise det oftere enn under helgekosen. 

Dette trenger du:

250 gram hasselnøtter

3 ss kakao

3 ss akasiehonning

3 dråper vaniljeessens, kan sløyfes

Vann

Slik gjør du:

1. Sett varmeovnen på 200 grader.

2. Hell hasselnøttene i en ildfast form som er stor nok til at nøttene ligger i ett lag. Rist dem i ovnen i 13-15 minutter. Her er det viktig at du følger med så de ikke svir seg. Avkjøl.

3. Hell nøttene i en blender eller kjøkkenmaskin, og kjør til de har blitt et fint pulver. Tilsett kakaopulver og honning, og kjør til alt er godt blandet. 

4. Tilsett litt og litt vann til sjokoladepålegget har fått den konsistensen du ønsker: Hell lite vann i blandingen hvis du ønsker et tykt sjokoladepålegg, og mer vann hvis du ønsker et mer flytende pålegg.

5. Oppbevar det ferdige sjokoladepålegget i kjøleskapet med plastfolie over seg.