Krabbe er nydelig å bruke i salat, og passer sammen med de fleste råvarer. Bare sjekk den alle godbitene vi har puttet i denne lekre krabbesalaten!

Superdigg krabbesalat med bacon og avokado

Her er en salat med krønsj! Det knaser både i sprøstekt bacon og frisk brokkoli, og med krabbe og avokado får du de milde smakene. Krabbesalat med bare godbiter, jo!

Det er nå om høsten krabbekjøttet er på sitt aller beste, så bare sett i gang! Dette kan fort bli en ny salatfavoritt. Nå får du fersk snøkrabbe hos Extra, så her er det bare å nyte!

Krabbe som bohem

Salat er et vidt begrep. Det er litt som å se på tv. Du skrur på tv'n, så kan du velge hva du vil se på – om det så er Barne-TV, nyhetene eller en thriller.

Skal vi sammenligne denne salaten med et tv-program, er det kanskje en slags Jakten på kjærligheten? Og enden på visa blir at krabben faktisk passer sammen med en hel haug av friere. Litt bohemaktig løsning her altså, men når det er en salat vi snakker om, får det være greit ...

🍣 PRØV OGSÅ: Hjemmelaget sushi med krabbe 🍣


DRESSING: Er det flere som skal ha salat, kan det være lurt å servere dressingen ved siden av. Da kan alle velge hvor mye de skal ha på. 

Slik komponerer du en salat

Kontrast er et viktig stikkord i en salat, og det kan du få til både i farge, konsistens og smak. Det aller beste er hvis råvarene ikke bare står i kontrast til hverandre, men også komplementerer hverandre – altså gjør hverandre bedre. Akkurat som i et kjærlighetsforhold!

🥗I denne salaten er det hjertesalaten som danner basen, og den er både frisk og sprø med en litt søtlig smak og et hint av bitterhet. 

🥦Brokkoli gir god tyggemotstand, smaker mildt og godt – og ikke minst er den noe av det sunneste du kan spise. Brokkoli er så stappfull av C-vitamin at den slår knock out selv på appelsiner!

🥑Vi trenger noe mykere også, og her kommer avokadoen inn. Den er kremaktig med en mild nøttesmak og balanserer de andre smakene godt. 

🦀Krabbekjøttet har en mild, frisk og litt søtlig  smak, og passer derfor godt sammen med mange råvarer. 

TIPS! Prøv krabbekaker med asiatisk vri

🥓Men hvor blir det av kontrasten i denne salaten, da? Til nå har det meste vært både grønt og mildt på smak. Jo, det kommer her! Bacon skiller seg kraftig ut, både i farge, smak og konsistens. Vi vet jo hvor salt og knasende bacon er, så her er det kontrast så det holder!

🎃For enda litt mer knas gjør gresskarkjernene susen. Bruker du ristede, lettsaltede gresskarkjerner, setter de litt ekstra smak på salaten, og dessuten er de stappfulle av protein. 

Med en litt syrlig dressing til blir dette en herlig salat du kan bruke som forrett, lunsj, til koldtbordet – eller når du bare vil kose deg med noe godt.

Apropos forrett – prøv også kald avokadosuppe med krabbe. Herlig!


PASSER SAMMEN: Friskt og litt søtlig snøkrabbekjøtt mot salt bacon. Perfekt match!

Krabbesalat med bacon og avokado

DU TRENGER (til 4 personer): 
150 g
renset krabbekjøtt (tilsvarer kjøtt fra to pakker snøkrabbe)
1 pakke bacon, delt i stimler
2 avokado
2 hjertesalathoder
1 brokkoli
3 ss gresskarkjerner

Dressing:
4 ss
extra virgin olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts dijonsennep
Salt og pepper

SLIK GJØR DU: 

1. Rens krabben ved å klippe opp beina med saks og ta ut kjøttet (kjøp evt. ferdigrenset krabbekjøtt).  

2. Del brokkoli i buketter. Skrell stilken og del den i biter. Damp brokkolien til den er mør. Skyll i iskaldt vann for å beholde den fine, grønne fargen.

3. Skyll salaten, rist av vannet og riv den. Bland med brokkoli og gresskarkjerner.

4. Bland ingrediensene til dressingen og vend i salaten.

5. Stek bacon i strimler til de er gylne og sprø. Del avokadoene og skjær i skiver. Legg krabbekjøttet på toppen sammen med bacon og avokado. Stø gresskarkjerner over.

OPPSKRIFT: Helle Øder Valebrokk