7 desserter du kan lage på grillen

Neida, grillfesten trenger ikke være over selv om både sommerkoteletter og potetsalat er fortært. Desserten gjenstår – og den vil grilles!

Vil du at også desserten skal smake litt mer sommer?

Dine bønner har i så fall blitt hørt!

Enten du liker saftig frukt, sprø bakervarer eller sjokoladedekte marshmallows: Grillen er et herlig redskap for å tilberede godsakene – så bare sleng desserten på grillen i sommer!

Det hele er såre enkelt, og like deilig som en forfriskende dukkert i sjøen:

Hiv godsakene i en form og la det hele godgjøre seg på grillen, eller kjenn på friluftsfølelsen ved å grille desserten på spyd.  

Nedenfor har vi samlet syv deilige desserter du enkelt kan lage på grillen. Nå kan sommeren bare komme!

 

LES OGSÅ: Slik lager du aioli på 17 sekunder

1. GRILLET ANANAS MED SALTE CASHEWNØTTER

Prøv denne herlige kombinasjonen av søt, salt og syrlig med en crispy krønsj på toppen.

Det eneste du trenger å gjøre er å rulle grovkuttede ananasbiter i brunt sukker før de legges på grillen. Serveres med salte cashewnøtter, raspet sjokolade, karamellsaus og vanilje-kesam. Nam!

Dette trenger du:

1 moden ananas (evt. mango, papaya eller melon)
2 ss brunt sukker
1 dl salte cashewnøtter
1 dl karamellsaus
2 dl vanilje-kesam
100 g melkesjokolade

Slik gjør du:

1. Skjær skallet fra ananasen, og kutt i grove biter.
2. Vend bitene i sukkeret og grill over direkte varme til ananasen har fått en pen farge.
3. Server ananasen med nøtter, karamellsaus og vanilje-kesam. Rasp sjokolade over – voilà!

2. S´MORE AL FORNO

Bakte s`mores byr på myke, klissete marshmallows, tykk sjokoladesaus og knasende kjeks.

Denne amerikanske dessertklassikeren er et perfekt grillalternativ for store og små. Ha sjokoladesaus og marshmallows i en form, og la den stå på grillen. That’s it!

Vil du spise den på den amerikanske måten? Bruk kjeks som serveringsspade når du forsyner deg!

Dette trenger du:

1/2 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade, hakket
1 pose Grill Perfekt Marshmallows GIGA
Noen gode kjeks f.eks. Kornmokjeks

Slik gjør du:

1. Kok opp fløten i en kjele. Ta kjelen fra varmen og rør inn sjokoladen.
2. Ha sjokoladen i en ildfast form eller stekepanne. Dekk sjokoladen med marshmallows, og stek midt i ovn i ca. 8 minutter ved 225°C til marshmallows har pen farge.
3. Server med kjeksene som brukes til å spise med.

Tips! Smak til sjokoladen med revet appelsinskall, kokos, konjakk eller likør hvis du ønsker en mer voksenvennlig dessert.

SE OGSÅ: Ølbad er hemmeligheten bak saftige pølser

3. GRILLET SMULDREPAI

Denne nostalgiske klassikeren gjør seg godt på grillen. Fordel bær utover i en ildfast form, smuldre sammen mel, smør og sukker i formen, og grill under lokk til paien har fått en fin, gylden skorpe. Serveres med lettpisket krem eller vanilje-kesam.

Dette trenger du:

6 dl friske bær (f.eks. jordbær, bringebær, blåbær eller bjørnebær)
200 g hvetemel
200 g smør
200 g sukker

Slik gjør du:
 
1. Fordel bærene utover i en ildfast paiform.
2. Smuldre sammen mel, smør og sukker, og fordel over bærene i formen.
3. Grill formen under lokk til skorpen har pen farge og er sprø.

4. GRILLEDE MUNKER MED VANILJEIS

Prøvd å grille munker på grillen? Det er ikke så galt som man skulle tro. Delikatessen med det rare navnet er en slags hybrid av pannekaker, sveler og vafler.

Munker (kakene, altså) skal være sprø på utsiden og myke inni, og gjør seg derfor ekstra godt på grillen. Grilles til de er gjennomvarme med pene grillstriper, og serveres med litt iskrem og sitronmelisse. Velbekomme!

Dette trenger du:

2 dl kremfløte
2-3 ss blåbærsyltetøy
4 munker
4 kuler vaniljeis
2 dl friske hage-bær

Slik gjør du:

1. Pisk fløten luftig sammen med blåbærsyltetøy.
2. Legg munkene på grillen til de er gjennomvarme med pene grillstriper.
3. Server varme med iskrem, blåbærkrem, friske bær og peppermynte eller sitronmelisse.

5. S´MORES

”You want some more?” Prøv å si det fort, så forstår du hvordan navnet ”s`mores” oppstod!

Denne desserten er barnas favoritt, men passer også for voksne. Bare tre en marshmallow på et spyd og varm den på grillen. Plasser så den varme mashmallowsen og en sjokoladeplate mellom to kjeks – and there you go, sweetheart: Desserten er klar!

S’mores egner seg perfekt rundt engangsgrillen i parken eller i ditt eget hageselskap. Lag gjerne en spennende variasjon ved å servere sammen med jordbærsaus!

Dette trenger du:

4 store marshmallows
4 sjokoladebiter
8 kjeks f.eks. digestive

Jordbærsaus:

ca 500
gram jordbær
ca 1,5 dl sukker
Et par spiseskjeer vann

Slik gjør du:

Smores:Tre marshmallows på grillspyd og grill de forsiktig til de har fått pen farge.
Legg varme marshmallows og sjokolade mellom kjeksene og server.

Jordbærsaus:Kjør jordbærene i en blender til du har fått en jevn saus.
Smak til med sukker, og spe på med vann slik at sausen får passe konsistens.

LES OGSÅ: Anne har knekt focaccia-koden!

6. GRILLET GINO 

Denne sommerlige desserten er sunn, saftig og enkel:

Kutt opp dine favorittfrukter og hiv dem i en form. Rasp hvit sjokolade over dem, og grill under lokk i ti minutter. Det varme, fruktige resultatet serveres med vaniljeiskrem attåt. Enklere blir det ikke!

Dette trenger du:

2 kiwi
2 bananer
20 jordbær
200 g hvit sjokolade

Slik gjør du:

1. Skrell kiwi og banan, og skjær i skiver. Del jordbærene.
2. Fordel frukten i fire porsjonsformer og rasp over sjokolade.
3. Grill formene under lokk i ca. 10 minutter, server med vaniljeiskrem.

LES OGSÅ: 3 sliders som eksploderer av smaker

7. GLASERTE FRUKTSPYD MED HONNING/YOGHURTSAUS

Hva var vel grilling uten et grillspyd? Her kan du tre hele desserten på et spyd, og grille til sødmen pipler ut av fruktbitene.

Ditt hemmelige våpen er det deilige ingefærsmøret du pensler over fruktbitene rett før servering. Ikke glem salte, ristede peanøtter, sjokoladesaus, iskrem og yoghurtsaus. Nam!

Dette trenger du:

50 g smør
2 ss ingefær, syltet og finhakket
2 ts melis
2 ts sitronsaft, presset
2 dl yoghurt naturell
2 ss honning, flytende
1 ss hakket peppermynte
1 stor mango, i store biter
1 ananas, i store biter
2 bananer, i store biter
8 jordbær

Slik gjør du:

1. Smelt smør og tilsett ingefær, melis og sitronsaft.
2. Pisk sammen yoghurt, honning og mynte.
3. Tre frukten på spyd og legg på grillen. Snu spydene noen ganger til de har fått pen farge, og pensle med ingefærsmøret i ny og ne.

Server frukten sammen med yoghurtsausen.

Se etter Grill Perfekt-serien!

Alle produktene finner du i Coop Grill Perfekt-serien. Er du sulten på mer inspirasjon til grillfesten? I år utvides utvalget i den prisvinnende serien som gjorde rent bord i NM i kjøtt med sjømatnyheter, hvitt kjøtt og spenstig tilbehør.