Bruk restene etter juleribba til å lage tacokveld! Det kan bli et kjærkomment avbrekk i julemiddagene, og ribbe er faktisk perfekt kjøtt å bruke til taco.

Lag tacokveld i romjula med ribberester

Nok tradisjonell julemat? Da kan du ribbe kjøleskapet for rester og lage en frisk og knasende god tacokveld!

Våre vanlige matvaner må ofte vike i jula, og da blir det gjerne ikke tacokveld igjen før ut i januar en gang. Først skal jo alle julemiddagene gjennomføres, så skal vi spise restene. Men om du kombinerer julemat og taco, får du jo det beste fra to verdener!

Ekte taco med svineribbe 🇲🇽

Er det noe som ikke fins i autentisk taco, er det kjøttdeig. I Mexico finner du utallige varianter av taco med forskjellige typer kjøtt, men kjøttdeigen er nok kanskje aller mest populær til den norske tacoen. 

Har du rester etter svineribbe, er du faktisk ganske nær en ekte meksikansk taco! 

Salsa, hakket løk og koriander er også faste ingredienser i en autentisk, meksikansk taco, ifølge matblogger Helle Øder Valebrokk, som også har laget denne oppskriften. Og hun vet hva hun snakker om, for hun har nemlig vært i Mexico og prøvespist masse taco!

LES OGSÅ: Lapskaus av pinnekjøtt 😋


TACOFYLL: Du kan mose avokadoen til en kremaktig guacamole, eller lage en rustikk variant med litt mer grovmost guacamole. Smaken er like god!

Grønn guacamole 🥑

Til vår romjulstaco har vi gjort det litt enkelt med ferdig tacosalsa, mais og guacamole som tilbehør. Du får selvsagt kjøpt ferdig guacamole også, men det er superkjapt å lage det selv! Bare pass på å velge modne avokadoer når du er i butikken. De gir både mer smak og den kremede konsistensen en god guacamole bør ha. 

En moden avokado er mer brun enn grønn utenpå, og den skal være litt myk å klemme på. Da er den perfekt!

KJAPP OG GOD MIDDAG: Pizza med crème fraîche og røkelaks 🍕

Guacamole bør imidlertid ikke stå for lenge fra du lager den til du spiser den, siden den lett blir brun – på samme måte som et oppskåret eple. Du kan godt spise guacamolen likevel, men det ser jo bedre ut når den er frisk og grønn.

Vi har tilsatt limesaft i guacamolen, det skal bremse bruningsprosessen. Et annet tips hvis du har guacamolerester du skal ta vare på, er å legge avokadosteinen i guacamolen og pakke plastikk tett rundt. Da holder den seg grønn mye lenger.

Vel, da er det vel bare å finne fram ribberestene og invitere til tacokveld?

TIPS: Bruk julerestene i denne potetvaffelen! 🎅


KVELDSKOS: Du kan også bruke ferdigstekt ribbe fra Coop i denne retten. Ribbetaco smaker forresten også godt kaldt.

Oppskrift på ribbetaco

Til: 4 personer
Tid: 20 min.

DU TRENGER: 
500-600 g ribberester

Guacamole:
2
modne avokado
¼ finhakket løk
1 neve frisk koriander
4 cherrytomater, grovhakket
1 lime, saften + en til servering

1 pakke tacoskjell
1 pk salatblader
1 glass tacosalsa
1 liten boks mais
½ potte frisk koriander
1 lime

SLIK GJØR DU:

1. Varm ribberestene i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 10-15 minutter. Skjær kjøttet i skiver eller grovhakk det.

2. Guacamole: Mos avokado og bland med hakket løk, frisk, hakket koriander, tomatbiter og limesaft.

3. Ha ribbekjøtt i tacoskjell med salat og server med salsa, guacamole, mais og koriander.

4. Skvis gjerne litt limesaft over.

ALTERNATIV: Fyll ribberrester i en deilig wrap!

Oppskrift: Helle Øder Valebrokk