Martes tacosticks kombinerer det beste fra taco og pizza

Hvis du av og til synes det er en umulig oppgave å velge mellom taco og pizza, bør du bli kjent med Martes tacostick.

- Disse lager jeg i helgene eller på hverdager hvor det er litt ekstra hektisk, slik at alle kan spise når de har tid, forteller matblogger Marte Almvik. 

Almvik, som har matbloggen Martes mat og slikt, står bak den helt geniale oppfinnelsen «tacosticks» - som er perfekt når barna hyler etter taco og pizza på fredagskvelden. 

Tacosticks lages helt enkelt ved å fylle ruter av ferdig pizzabunn med tacokjøttdeig og ost, før man snurrer dem sammen og steker dem i ovnen et lite kvarter. 

Det er med andre ord tacostick du bør lage når du ikke klarer å velge mellom taco og pizza: 

Supre å fryse

Resultatet er superluftige «brødpinner» med saftig tacokjøttdeig og smeltet ost. Helt perfekte på lørdagskvelden, eller som en ekstra god snack etter skole eller jobb mens man venter på middagen.

- Tacosticks kan fint fryses, og da er det supert for gutta mine å tine et par i mikroen på en hektisk hverdag, forteller matblogger Almvik.

Hun fortsetter:

- I tillegg er de enkle å spise for små barnehender, så det blir ikke noe søl, sier bloggeren.

Selv om vi bruker vanlig pizzadeig i oppskriften under, forteller Almvik at man gjerne kan bruke grov pizzadeig for å gjøre de litt sunnere.

  > Tre middagswraps du trenger i livet

Ikke overfyll

Almvik, som kom på idéen en gang hun bakte sjokoladesnurrer, sier at hemmeligheten bak perfekte tacosticks er å passe på at fyllet ikke er for fuktig. 

- Da kan tacosticks-ene fort bli slappe og klissete, tipser bloggeren.

La derfor det meste av væsken fordampe fra kjøttblandingen før du ruller det inn i pizzadeigen. For mye kjøttsaft vil gjøre det vanskeligere å tette tacosticks-ene før steking.

Server gjerne tacosticks-ene med rømme og salsa for å virkelig få den gode tacofølelsen.

Sjekk ut tacosticks à la Marte Almvik:

Tacosticks

Dette trenger du:

1 ferdig pizzabunn
400 g kjøttdeig
1 pose tacokrydder
2 vårløk, grovhakket
2 håndfuller revet gulost
Olje
Oregano, tørket
Til servering:
Salsa
Rømme

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader, varmluft.
2. Stek kjøttdeigen brun i en stekepanne, og tilsett tacokrydder og 1 dl vann. Tilsett grovhakket vårløk, og bland godt. La koke ned til nesten all væsken er fordampet.
3. Rull ut pizzabunnen, og del den i åtte like store rektangler. 
4. Legg cirka 1-2 ss tacofyll på midten av hvert rektangel, og topp med litt ost. 
5. Brett den ene langsiden over kjøttet, og forsegl tacosticksen i alle ender slik at den blir en "pølse". Vri "pølsen" et par ganger rundt, og legg den på et stekebrett.
6. Pensle hver tacostick med litt olje, og dryss litt tørket oregano over.
7. Stek tacosticks-ene midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Serveres med rømme og salsa.