Tex-mex er deilig krydder, smeltet ost og knasende nachos. Her er tre tex-mex-fristelser som redder tv-kvelden, samme hva som er på tv!

3 tex mex-snacks som kan utkonkurrere chipsbollen

Det kommer flere herligheter fra landet som har gitt oss taco! Her er tre hotte tex-mex-snacks til sofakosen.

Potetgull og sjokolade knallgodt det, altså. Men det skal ikke så mange minutter til på kjøkkenet for å lage litt hjemmesnekret snacks.

Her får du tre superenkle og smaksrike tex-mex-varianter som garantert vil sette sofakroken i fyr og flamme! 🔥

Hotte nøtter, quesadillas med ost og salsa og nachos med mango- og avokadosalsa – her snakker vi godsaker som hele familien kommer til å kose seg med (og man klarer fint å få det i seg alene også, bare så det er sagt ...).

🇲🇽 Perfectos! 🇺🇸

MENS VI ER INNE PÅ MEKSIKANSK: Se, tacolefsene kan bli søte chimichangas!

TV-KVELDEN ER REDDA

Vi tenker gjerne på Mexico når vi spiser tex-mex-mat, som nachos, burritos og chili con carne, men det er egentlig amerikansk mat laget med inspirasjon fra det meksikanske kjøkken.

Det ligger jo også i navnet tex-mex – det betyr mat fra Texas inspirert av meksikansk matkultur.

Så hva er forskjellen fra originalmaten fra Mexico? Ifølge Wikipedia er det den søte smaken som skiller tex-mex fra meksikansk matkultur.

Og det er nettopp sødmen og krydderet som gjør denne maten til den spennende smakseksplosjonen vi elsker å kose oss med foran tv-en.

LES OGSÅ: Bli hekta på luksustaco med skrei

Er du klar for kos? Her har du oppskriftene:

HOTTE NØTTER

Smaksatt med tacokrydder, sukker, rosmarin og chili blir disse nøttene helt nydelige, spesielt om du liker det litt hot! 🌶️


LETTVINT: Alt du trenger er å riste nøttene i panna før du tilsetter alle de deilige smakene. Det tar bare 10 minutter!

DU TRENGER:

Til 4 porsjoner

250 g nøtter, gjerne en miks av macademia, cashew, pecan og mandler
4 ss sukker
1 pk tacokrydder (25 g)
1 ss hakket rosmarin
1/2 ts finhakket chili

SLIK GJØR DU:

1. Rist nøttene i ei varm panne, ca. 5 minutter. Dryss over sukker og tacokrydder, og rør rundt til sukkeret er smeltet og nøttene glaserte.

2. Vend inn rosmarin og chili, spre nøttene utover et bakepapir og avkjøl. Server som snacks.

DU BØR OGSÅ PRØVE: Martes tacosticks kombinerer det besta fra taco og pizza 

QUESADILLAS MED OST OG FRISK SALSA

Dette er virkelig enkel mat å stelle i stand: Bare fyll to tortillaer med revet ost og en hjemmelaget salsa, stek på begge sider til osten er smeltet, så er det bare å dele opp i serveringsstykker og nyte.


DU ANGRER IKKE: Quesadillas laget på en litt annerledes måte enn mange er vant med, men ikke la det stoppe deg!

DU TRENGER:

Til 4 porsjoner

FRISK SALSA:
4 tomater
1 rødløk
1 hvitløkfedd
1 rød chili (ev. 2 om du vil ha det sterkt)
1/2 agurk
2 vårløk
1 liten potte koriander
1 lime
1/2 ts salt
2 ss olivenolje

8 tortillalefser
8 dl revet ost

SLIK GJØR DU:

1. Del tomatene i to, skrap ut frøene og hakk tomatkjøttet i småbiter. Finhakk rødløk, hvitløk og chili.

2. Del agurk i små terninger, finsnitt vårløk og grovhakk koriander. Bland alt sammen i en bolle og vend med saften fra lime, salt og olivenolje. La stå å trekke i ca. 15 minutter, så smakene setter seg.

3. Legg halvparten av lefsene utover og fordel ost på lefsene. Dryss over et par spiseskjeer med frisk salsa, og topp med en lefse. Klem godt sammen.

4. Stek quesadillas på begge sider i en stekepanne til osten er smeltet. Del i pizzastykker og server med resten av den friske salsaen.

NACHOS MED MANGO- OG AVOKADOSALSA

Dette er en frisk og eksotisk variant av potetchips med dipp. Med dette i skålene blir sofakosen en langt mindre usunn affære, uten å gå på bekostning av smak – snarere tvert imot!


TUSEN KNAS: Friskere enn vanlig chips!

DU TRENGER:

Til 4 porsjoner

1 mango
1 bunt koriander
1/2 rødløk
1-2 røde chili
1/4 ts paprikapulver
1/4 ts chilipulver
2 avokado
1 lime
Salt
1 pose nachochips til servering

SLIK GJØR DU:

1. Fjern skall og stein på mangoen, og grovhakk mangokjøtt og koriander. Finhakk rødløk og chili.

2. Bland alt i en bolle med krydder. Del avokado i to, fjern steinen, skrap ut kjøttet og del i små terninger. Vend inn i mangoblandingen med limesaft. Smak til med salt. Server med chips.