Tortilla med syltet rødløk

Lettlaget hverdagslykke med avokado, kyllingbryst og syltet rødløk.

4 PORSJONER

Lett å lage

15 min tilberedningstid

 

INGREDIENSER:

Syltet rødløk

2 stk rødløk i tynne skiver
3 dl vann
2 dl sukker
1 dl eddik

Kylling

4 stk Gårdsklekket kyllingfilet
1 ts paprikakrydder
1 ts spisskummen
1 klype salt
1 klype pepper
2 ss matolje

Tortillalefser

1 pk tortillalefser
2 stk håndfuller fersk koriander
2 stk lime i båter
100 g fetaost, smuldret

 

SLIK GJØR DU:

Syltet rødløk

  1. Kutt rødløk i tynne skiver og legg over på ett glass
  2. Kok opp vann, sukker, eddik og hell over på glasset
  3. La stå frem til servering. Syltet rødløk holder seg flere dager i kjøleskapet. Lag gjerne en større porsjon som tilbehør til andre middager

Kyllingfilet

  1. Ta kylling ut av kjøleskapet, tørk av med tørkepapir
  2. Krydre kyllingfiletene med paprikapulver, spisskummen, salt og pepper
  3. Ha 2 ss olivenolje i en passe stor panne, og stek filetene på høy varme i noen minutter på hver side
  4. Skru ned varmen og stek videre i 7-8 minutter under lokk til de er gjennomstek

Avokado/avokadokrem

  1. Mos avocado og smak til med salt, pepper og limesaft
  2. Ønsker du en mer kremet konsistens kan du tilsette noen ss rømme eller creme fraiche

SERVERING

Server med varme tortillalefser. Smuldre opp fetaosten i småbiter. Skjær kyllingen i passende biter. Topp lefser med most avocado, kylling, syltet rødløk, fetaost og friske urter. Skvis over litt lime og nyt!

  

Noen av produktene fra Gårdsklekket-serien til Den Stolte Hane. I denne oppskriften har vi brukt kyllingfileten. 
 

Innholdet er levert av Den Stolte Hane