grateng Foto: Lillians matblogg

Tre lettvinte gratenger som nærmest lager seg selv

Gratenger er den perfekte middagen i en travel hverdag. Her er tre gratenger som nærmest lager seg selv.

Det kan føles hektisk å skulle lage en god og næringsrik middag mens arbeids- eller skoleuka står på for fullt. Innimellom frister rett og slett sofaen og TV-kroken mer enn to timers arbeid bak forkleet. Og på de dagene bør du gå for grateng til middag.

Gratenger er perfekte i en hektisk hverdag hvis du har lyst på litt pusterom mellom arbeid og julegavehandling. Etter noen enkle forberedelser lager gratengene seg selv i ovnen – og vips, så har du en mettende og god middag som i tillegg kan vare et par dager. 

Vi har samlet tre av våre favorittgratenger som er lettvinte å lage i en travel hverdag:

1. Klassisk fiskegrateng

Foto: Mias Mat

En klassiker på det norske middagsbordet. Fiskegrateng gir nytt liv til restene etter torskemiddagen, og er i tillegg enkel å lage fra bunnen av. Retten er mettende og næringsrik, og en perfekt måte å få barna til å spise mer fisk.

Som en ekstra twist inneholder gratengen litt kremost og sennep, som tilfører en ekstra smakspiff til en klassisk og enkel rett. 

>> Se oppskriften på klassisk fiskegrateng på miasmat.no

2. Pølse- og makaronigrateng

Foto: Kjøkkenmagi

Fra én klassiker til en annen: Pølse- og makaronigrateng er alle barns (og mange voksnes) store middagsfavoritt. Her får du den milde, gode smaken av hvit saus, kombinert med pølse og pasta. Tilsett grønnsaker som brokkoli, blomkål eller gulrøtter for en ny vri. Raskere middagsgrateng skal du se lenge etter.

>> Se oppskriften på pølse- og makaronigrateng på kjoekkenmagi.no

3. Ost- og skinkegrateng


Foto: Lillians matblogg 

- Dette er en mild og god skinkegrateng som faller godt i smak hos de små, skriver  Lillian Løvliseter på matbloggen Lillians matblogg. 

Denne enkle gratengen er ferdig i løpet av en halvtime, og passer perfekt i en travel førjulstid. Den består av makaroni, skinke og en nydelig ostesaus, og lir deilig og sprø på toppen etter steking. Server den gjerne med en enkel grønn salat og et par skiver grovbrød. 

>> Se hele oppskriften på ost- og skinkegrateng på lilliansmatblogg.no