3 frukter du burde begynne å grille

Du vil (kanskje) ikke tro hvor annerledes frukten smaker etter en tur på grillen. Her er Vegetarbloggens tre store favoritter!

 – Grillet frukt smaker så godt! Både fordi grillprosessen trekker ut fuktighet så de blir ekstra saftige og gode, samtidig som den den høye varmen gjør at sukkeret i fruktene karamelliserer seg, slik at de får en skikkelig digg stekeflate, lokker Vegetarbloggens Mari Hult.

 

Hun simpelthen elsker grillet frukt – både som middagstilbehør og til dessert. Salt som søtt! 

– Til middagsretter er favoritten saftige frukter med en del syre, som ananas og fersken, mens til dessert er det definitivt banan som rager høyest – ingen over, ingen ved siden.

LES OGSÅ: Derfor bør du gidde å grille sitronene

MARIS 3 FAVORITTFRUKTER PÅ GRILLEN

 🍍 ANANAS

For Mari er det lite som slår grillet ananas til salte retter. 

– Med sin sødme og syrlighet passer dette ekstra godt til salt grillmat. Også er det så enkelt å lage. Bare del ananasen opp i store biter og sleng de på grillen. Etter 3-4 minutter er de klare.


Foto: Nussara Guldberg.  

Også de gangene Mari skal servere ananasen i mindre biter, som for eksempel i en salsa, pleier hun å grille den slik, for deretter å skjære den opp rett før servering. På den måten beholdes mest mulig av saftene i frukten, forklarer hun.

– Ananas er også super å grille på spyd ettersom den holder så fint på fasongen. Som en ekstra bonus gir den masse frisk smak til de andre ingrediensene på grillspydet og. Nam!

LES OGSÅ: 3 grønnsaker som Vegetarbloggen elsker å grille

🍑 FERSKEN 

En annen frukt Mari hyppig legger på grillen når hun skal lage middag er fersken og nektarin.

– Det er også uhyre enkelt. Bare del de i to, ta ut steinen og legg de på varmen. Du kan bruke aluminiumsfolie, men det er strengt tatt ikke nødvendig. Jeg liker best å legge de rett på, så de får et flott grillmønster, forteller matbloggeren. 


Foto: Nussara Guldberg.  

Hun synes de grillede steinfruktene smaker nydelig kuttet opp i en salsa eller bare servert hele.

– Det blir uansett helt himmelsk – virkelig et perfekt tilbehør til all mat som trenger friskhet og sødme, lover Mari.

 🍌 BANAN

Bananer er den store favoritten når Mari skal grille seg en dessert.

– Det er så enkelt. Bare rull bananene i litt sukker og kanel, før de grilles oppå et ark aluminiumsfolie. Etter 5-10 minutter er du i mål, forteller Vegetarbloggeren


Foto: Nussara Guldberg.  

Du kan også kutte bananene på langs, fylle de med sjokoladebiter, og deretter pakke de inn i aluminiumsfolie før de legges på grillen. 

– Det blir også snadder! Server de grillede bananene sammen med litt is, så er du i himmelen. 

LES OGSÅ: Du trenger verken olje eller folie for å grille fisk