Potetgrateng med pølser, fløte og grønnsaker.

3 grunner til å lage potetgrateng med pølser

Forresten, det fins fire gode grunner! Og den viktigste er at potetgratengen med pølser er så god at ungene spiser rubbel og bit.

Lurer du på hvordan du kan servere barna pølser uten å få dårlig samvittighet? Her har du svaret, lekkert gratinert i en form!

Vi lovet deg tre gode grunner til å lage den (i tillegg til at den er kjempegod, selvsagt), og det skal du få: 

👇 Se oppskrift lenger ned i saken. 👇

1. Potetgratengen går kjapt å lage 

Bare surre løk og hvitløk blank, tilsett potetskiver, melk og fløte og kok i et kvarter, før du rører inn ost. Ha alt over i en form sammen med pølser og grønnsaker. Smekk hele greia inn i ovnen til osten er gyllen.

Totalt snakker vi maks 40 minutter på kjøkkenet, og null stress! Mens gratengen står i ovnen, er det godt med tid til å dekke bordet og hjelpe barna med lekser.

🍲 Og mens vi snakker grateng, her er triksene for å få en knasende sprø pølse- og makaronigrateng!

2. Snik inn grønnsaker

Her får faktisk barna det de kanskje liker aller best til middag, samtidig som du kan snike inn masse grønnsaker og god næring.

Vi kan nesten garantere at barna kommer til å spise seg gode og mette om du serverer denne gratengen!

LES OGSÅ: Lindas tacograteng er merkelig nok sunn

MYE GODT I EN FORM: Grateng er perfekt til å få brukt restene du har i kjøleskapet. 

3. Billig å lage

Poteter og kjøttpølser koster jo ikke all verden, og resten av ingrediensene trenger du kanskje ikke å kjøpe engang?

Gratengen er nemlig helt ypperlig til det du måtte ha av rester liggende i kjøleskapet. Har du litt brokkoli, litt gulrot, en liten ostebit, noen bløte tomater – hiv alt i formen. Det meste blir godt her!

LES OGSÅ: Denne kjøttdeiggratengen er en real familiehit!

OPPSKRIFT PÅ POTETGRATENG MED PØLSER

DU TRENGER (4 porsjoner): 

1 løk
2 hvitløksfedd
800 g kokefaste poteter 
1 ss smør
3 dl fløte
2 dl melk
1 brokkoli
5 kjøttpølser
3 dl revet Jarlsberg eller annen revet ost 
4 tomater
Salt og pepper

SLIK GJØR DU: 

1. Sett ovnen på 210 grader. Finhakk løk og hvitløk og del potetene i skiver. Fres løk og hvitløk i en kjele med smør til det er mykt, ca. 3 minutter.

2. Legg i potetskivene og hell over fløte og melk. Potetene skal være akkurat dekket. La småkoke under omrøring i ca. 15 minutter. Vend inn halvparten av osten, og smak til med salt og pepper.

3. Del brokkoli i biter, pølser og tomater i skiver, og ha alt i en ildfast form. Hell over potetblandingen og topp med revet ost. Stek i ovnen til osten er gyllen, ca. 10-15 minutter.

God middag!