Tre sunne pannekaker som gjør nyttårsforsettet lett å holde

Pannekaker som både er sunne OG gode?! Det har aldri vært enklere å holde nyttårsforsettene året rundt.

Etter å ha fråtset oss gjennom ribbe, pinnekjøtt og lutefisk, har mange som mål å leve litt sunnere i det nye året. Men det er ikke alltid så lett å komme i gang med knallsunne vaner etter å ha kost seg hele julen med god og fet mat. 

Heldigvis blir nyttårsforsettene langt enklere å holde hvis du kan lage mat du virkelig har lyst på - som pannekaker!

Pannekaker er både billig og lett å lage, og med noen enkle triks kan de i tillegg være supersunne - tro det eller ei. 

Det er nemlig innholdet i røra som bestemmer hvor mye energi du får i deg. Velger du lage pannekakene med sammalt mel, havregryn eller cottage cheese er du godt i gang.

Fyllet varierer du etter smak - for eksempel mager pølse, løk, sopp og brokkoli. Foretrekker du fisk kan du fylle med røkelaks, løk og Snøfrisk. 

Her er tre oppskrifter på fabelaktige pannekaker som gjør den nye og sunnere livsstilen lett å bli glad i:  

Lyst på enda mer pannekaker? Disse pannekakene har du neppe laget før

Grove pannekaker med røkte kjøttpølser, løk og sopp

Foto: Hanne Stensvold/Sentralen

Du trenger (4 porsjoner):

4 egg

2 1/2 dl sammalt hvete, fin

1 dl lettkokt havregryn

1 l ekstra lett melk

3 1/2 dl hvetemel

1/2 ts salt

2 ss smeltet smør

Fyll:

1 pk kjøttpølser

2 rødløk

1 boks sjampinjong

Slik gjør du:

1. Pisk eggene lett sammen. Tilsett sammalt hvete og havregryn.

2. Tilsett melk og hvetemel om hverandre til du har en glatt røre.  Ha i smør og salt og la røren svelle i minimum 30 minutter.

3. Stek pannekakene over middels varme.

4. Skjær løken og pølsene i passende biter, stek sammen med soppen til alt er gyllent og ferdig. Server fyllet sammen med pannekakene.

Pannekaker med cottage cheese, brokkoli og eggesalat

Foto: Hanne Stensvold/Sentralen

Du trenger (2-3 porsjoner):

3 egg

2 dl havremel

2 dl melk

1/2 ts bakepulver

1 beger cottage cheese

1/4 ts salt

1 ss smør eller margarin

Fyll:

1 brokkoli

4 hardkokte egg

2 ss majones

2 ss lettrømme

salt og pepper

litt finhakket persille

Slik gjør du:

1. Visp sammen egg, melk og cottage cheese. Bruk gjerne en stavmikser for å få røren jevn.

2. Tilsett de tørre ingrediensene og rør inn smeltet smør til slutt.

3. Dekk til røren og la den svelle i 30 minutter.

4. Stek pannekakene på middels varme. Helst i teflonpanne fordi de er ganske skjøre.

5. Skjær brokkolien i buketter og wok dem i en varm panne.  Grovhakk egg og vend med majones, rømme, salt, pepper og persille.

6. Server pannekakene med brokkoli og eggesalat. Krydre med salt og pepper.

Spinatpannekaker med røkelaks, løk og Snøfrisk

Foto: Hanne Stensvold/Sentralen

Dette trenger du (3 porsjoner):

4 egg

3 dl havregryn

2 dl hvetemel

ca. 6 dl melk

200 g frossen spinat

Fyll:

1 beger Snøfrisk

150 g røkelaks

1 løk

Slik gjør du:

1. Tin spinaten og kjør alle ingrediensene sammen med en stavmikser. Tilpass melkemengden til du har en passende tykk røre.

2. Stek pannekakene i en panne med smør. Stek løken myk i en annen panne.

3. Avkjøl pannekakene før du smører et tynt lag snøfrisk, stekt løk og røkelaks på hver.

Har du nyttårsforsett om å kaste mindre mat? Slik bør oppbevare frukt og grønt for lengre holdbarhet