Tunfisk er billig, sunt og godt. Bland med hakkede grønnsaker og rull inn i tortillalefser, så har du et lettvint måltid med tunfisk på bare 15 minutter.

Tunfisk på boks kan bli til en lekker middag

Billig, godt og sunt – tre ønsker i en wrap! Alt du trenger er tunfisk på boks, grønnsaker og tortillalefser.

– Tunfiskwrap er rett og slett perfekt når man har lyst på noe friskt og godt. Sunt er det utvilsomt også, sier kokk, stylist og rådgiver Ann Kristin Møsth Wang.

SÅ LETT LAGER DU TUNFISKWRAPS

Tunfiskwraps tar kun 15 minutter å smekke sammen. Her er det bare å kutte opp grønnsakene og røre dem sammen med tunfisken. Tilsett litt olje og eddik, så er du i mål – enklere blir det ikke.

– Ettersom det er viktig at grønnsakene er delt opp i små biter må det en del hakking til, men det er ganske fort gjort, lover Ann Kristin.

Eventuelle rester av tunfiskrøra tåler fint å stå noen dager i kjøleskapet, og smaker nydelig som pålegg på brødskiva.

RIMELIG MIDDAG: Pytt i panne gjør deg mett på budsjett

👇 Du finner Ann Kristins oppskrift på tunfiskwraps nederst i saken. 👇


SUNT VALG: Spiser du tunfisk, får du i deg ekstra omega-3 og proteiner. FOTO: Istock

BARNEVENNLIG VARIANT

Ta gjerne utgangspunkt i oppskriften og sleng i litt kokt egg og noen oliven eller kapers, så vil dette smake enda bedre.

– Vil du ha en kremet og mer barnevennlig variant, kan du tilsette litt rømme eller yoghurt, tipser Ann Kristin.

Om wrapsen skal serveres som lunsj eller turmåltid, kan du enten rulle den sammen og pakke den inn i matpapir eller en matboks, eller ha røre og lefser i hver sin boks, så kan de rulles når du skal spise, foreslår Ann Kristin, som driver Kampen Bistro i Oslo.

LES OGSÅ: Fajitas kan faktisk konkurrere med taco 🇲🇽

WRAPS ER PRAKTISK

Ann Kristin har laget mange wraps til barna sine opp igjennom.

– Det er så enkelt! Ettersom de kan fylles med alt mulig godt er det også veldig praktisk. Rester fra gårsdagens middag, enten du hadde kylling, fisk eller kjøtt, sammen med litt grønnsaker og kanskje en saus, så har du en lekker lunsj eller middag, tipser Ann Kristin.

Tips: Har du ikke middagsrester, kan du bare smøre med rømme, legge på skiver av ost og kjøttpålegg og drysse mais over.

LES OGSÅ: Dette er en grensesprengende vegetarburger! 🍔

 

Oppskrift på tunfiskwraps

DETTE TRENGER DU: 
1 boks
tunfisk (valgfritt hvilken type)
2 tomater, finhakket
½  rødløk, finhakket
½  agurk, i små terninger
1 ss olje
1 ss eddik

SLIK GJØR DU: 

1. Knus tunfisken med en gaffel og kutt alle grønnsakene i små terninger/biter.

2. Rør alt godt sammen med olje og eddik, og smak til med salt og pepper.

3. En slik røre holder mange dager i kjøleskapet og kan brukes i wraps, rundstykker og i salaten.