Disse pølsebollene er det eneste du trenger å bake til påske

Har du fått litt nok av appelsiner og Kvikk Lunsj, er disse pølsebollene forkledd som en søt påskegris akkurat hva du trenger denne påsken.

Vi nordmenn elsker påsken. Da kan vi ta på oss skiene og legge ut på langtur med hele familien på slep. Men å mekke turmat, er ikke akkurat vår sterkeste side (no offence).

Som regel tar vi i siste liten med oss noen appelsiner, brødskiver, Kvikk Lunsj og kanskje en termos med kakao – hvis vi føler oss litt «crazy».

Men motivene våre er jo redelige. Vi vil ikke kaste vekk påskeferien på å stå og henge ved kjøkkenbenken, men vil bruke mest mulig tid med familie og venner ute i det fri.   

Disse pølsebollene som er formet som søte påskegriser, kan redde skinnet ditt denne påsken. Dette er latterlig enkel og samtidig imponerende turmat som du kan lage i en omgang – og to timer senere har du fryseren full av turmat til alle av påskens skiturer.

De kan se vanskelige ut å lage, men det er de faktisk ikke. Deigen deler du i 11 emner, trykker deigen litt flat med hengene, legger en pølsebit på hver og bretter deigen rundt.

Nesene lager du ved å forme små, flate kuler som du trykker forsiktig på plass før du stikker en cocktailpinne (eller lignende) i nesen. Da holder nesen seg på plass under steketiden, og grisen får nesebor. Ører former du av en deigklump, og fester de godt på bollen. Øynene lager du av pepperkorn, men de bør fjernes før du serverer bollen for å unngå noen ubehagelige overraskelser.

Du trenger ikke noe bestikk, det blir ikke noe søl, de er enkle å pakke med seg og de smaker fantastisk etter en lang skitur. Men best av alt – så slipper du denne påsken å ta stilling til det umulige dilemmaet: pølse eller bolle. I denne oppskriften får du begge deler! :)

PØLSEBOLLE Á LA KJØKKENTJENESTE

Dette trenger du (11 stk):

500 gram hvetemel
75 gram smør
2 dl melk
1-2 dl vann
1 ts salt
½ pk tørrgjær eller tilsvarende mengde fersk gjær
Grillpølser etter smak

Utstyr: Cocktailpinner og pepperkorn

Slik gjør du:

1. Smelt smør, bland inn melk og vann og varm opp til 37 grader. Rør sammen mel, salt og tørrgjær og hell over melkeblandingen. Elt godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin, i 10-15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og sett til heving på lunt sted i ca en time.

2. Del kjøttpølsene i biter på 2-3 cm.

3. Ha deigen over på melstrødd plate og del inn i 11 emner. Legg den ene biten til side og dekk den med plastfolie. Trykk deigen til en flat sirkel med hendene og legg en pølsebit i midten. Brett deigen rundt pølsebiten, trykk sammen og legg med skjøten ned på bakeplaten.  Legg et rent kjøkkenhåndkle over pølsebollene og la de heve i omtrent en halv time.

4. Visp et egg godt sammen med en gaffel og pensle alle bollene forsiktig. Lag små flate kuler til neser og trykk dem forsiktig på bollene. Stikk to cocktailpinner inn i nesen, slik at nesen holder seg på plass under steketiden og lager nesebor. Form ører og fest de godt på bollen. Trykk pepperkorn ned i deigen der øynene skal være.

5. Stekes på midterste rille i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Følg med, alle ovner er ulike, og bollene er ferdige når de er gyldne i fargen. Fjern pinnene før de serveres, og husk å ta ut pepperkornene før de spises.

God påske! :)