Denne gjør det lett å holde kjøttfri mandag hellig

Finn fram osten, sylteagurkene og ketchupen. Vi viser deg hvordan du kan lage vegetarburger på «cheeseburgersk» vis.

Mange forbinder nok vegetarburgere med topping som grillet aubergine, hummus og grovt brød - og da kan det fort virke overveldende å skulle bytte ut burgeren med et grønnere alternativ. 

Ta en vegetardag!

Vi vil vise at du vel så gjerne kan lage en skikkelig digg og klassisk cheeseburger «på grønt vis», med topping som burgerdressing, ketchup, smeltet cheddar og sylteagurk.

Vår nylig lanserte Bønne- og Erteburger i Coop Vegetardag-serien, har en mild smak som passer perfekt til det klassiske cheeseburger-tilbehøret. Den vil gjøre #MeatFreeMonday til en gastronomisk lek - selv for vegetarskeptikerne som helst vil spise biff fra mandag til søndag! 

   > Prøv også Coops Rødbeteburger med fetakrem og avocado

«Supermat»

Bønne- og erteburgeren fra Coop inneholder 61 prosent aspargesbønner og 15 prosent erter. Bønner er, som du kanskje vet, ekstremt sunt:

På grunn av sitt høye nivå av gunstige næringsstoffer, kalles bønner og belgfrukter for såkalt «supermat». De er rike på proteiner, fiber og jern, og er i tillegg en svært rimelig råvare. De fleste bønner inneholder også under 5 prosent fett, og har lav glykemisk indeks, skriver NHI

Som om ikke det var nok viser ny forskning at et kosthold med en viss mengde belgfrukter kan redusere faren for polypper.

   > Derfor bør du spise belgfrukter tre ganger i uka 

Mer grønt

De siste årene har nordmenn spist mindre og mindre kjøtt: Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at hver nordmann spiser cirka to kilo kjøtt mindre per år, skriver VG. Samtidig sier én av fire at de ønsker å kutte ned på inntaket av rødt kjøtt, ifølge Nationen.

Helsedirektoratet råder oss til å begrense inntaket av rødt kjøtt og bearbeidede produkter av rødt kjøtt til 500 gram per uke. Neste gang «kjøttkvota» er fullt opp kan du kanskje prøve denne vegetariske cheeseburgeren? Du vil ikke bli skuffet! 

   > Slik lager du tikka masala uten kjøtt

Vegetar-cheeseburger

Dette trenger du:

1 pakke Coop Bønne- og erteburger
Hamburgerbrød
Cheddar
Tomat
Rødløk
Salat
Sylteagurk
Ketchup

Dressing:
2 ts majones
1/2 ts Dijon-sennep

Slik gjør du: 

1. Lag dressingen: Rør sammen majones og Dijon-sennep til en jevn blanding. La stå.

2. Stek burgerne etter anvisning på pakken. Legg en skive cheddarost på hver burger den siste tiden av stekingen, slik at osten begynner å smelte. Varm burgerbrødene i stekeovnen mens du steker burgerne.

3. Lag burgeren: Smør burgerdressingen på én halvdel og ketchup på en annen. Legg salat, burger, tomatskiver, rødløk i skiver og sylteagurk lagvis på toppen av bunnen. Topp med burgerbrød, og server.

   > Dressingen som har fått «hele Oslo» burgerhekta