Vegetartaco med søtpotet og blomkål eller squash og bønner er både lekkert på tallerkenen og føles lett og godt i magen. Og himmelsk på tunga!

Vegetartaco som revolusjonerer tacokvelden

Ja, det er store ord. Men etter å ha smakt disse vegetartacoene, kommer du til å få dilla på helt nye smaker.

Kjøtt er jo essensielt i taco, er det ikke? Tja, når du fyller tacolefsene med så mye annet godt, så kommer du garantert ikke til å savne det. Det er jo så mange herligheter å velge i!

Fargerike og knasende grønnsaker, bønner og frukt – bare bruk fantasien! Grønnsakene blir ekstra smakfulle når de stekes i ovnen eller i panne sammen med krydder. Og med det vanlige tilbehøret av rømme, guacamole og salsa, vil du ikke savne kjøttet eller tenke at tacoen mangler noe.

Her viser vi deg to ulike varianter av vegetartacos som er lette å både lage og like!

🥪 PRØV OGSÅ: En saftig og knasende vegetarsandwich 🥪
🍔... ELLER HVA MED: En grensesprengende vegetarburger? 🍔

Vegetartaco med squash og røde bønner


LEKKERT: Fristende farger og deilige smaker. Skulle ikke forundre oss om dette blir en ny favoritt! FOTO: Nussara Guldberg

DU TRENGER (til 4 personer):
1 ss
olje til steking
1/2 gul løk
1 squash
1 rød paprika
1 gul paprika
1 boks røde bønner
6 sjampignon eller aromasopp
1 ts korianderpulver
1 ts spisskummen
1/2 ts cayennepepper, evt. mindre mengde
1/4 ts salt
1/2 isbergsalat
Litt fetaost
1 pk. tacolefser eller -skjell

SLIK GJØR DU: 

1. Kutt løk, squash, paprika og sopp i små biter. Sil av væsken fra bønnene og skyll dem lett med kaldt vann. La dem stå av renne av.

2. Stek grønnsakene med olje i en stor panne på høy varme til de er gylne i kantene. Ha i bønnene til slutt og stek videre i noen minutter til de røde bønnene er varme.

3. Del hodesalaten i to og skjær i tynne strimler. Skyll dem lett i kaldt vann, og la vannet renne av i en sil eller bruk en salatslynge.

4. Server i tacolefser med rømme, guacamole og salsa og limebåter. Strø gjerne litt fetaost på toppen.

🐟 PRØV OGSÅ: Fisketaco med stekt sei 🐟

Vegetartaco med blomkål og søtpotet


SUPERENKEL: Her har du bare to grønnsaker, så dette er en enkel variant. Grønnsakene puttes rett i ovnen, så rett på serveringsbordet når de er ferdige. Kjapt og godt! FOTO: Nussara Guldberg

DU TRENGER (TIL 4 PERSONER):
1
søtpotet
1 blomkål
1 ss olje
1/2 ts tørket rosmarin
1/2 ts paprikapulver
1/4 ts sitronpepper
1/4 ts salt
6 tomater
1/2 gul løk
2 lime
1 ss fersk koriander
1 pk. tacolefser eller -skjell

SLIK GJØR DU:  

1. Forvarm ovnen til 210 ˚C.

2. Skrell og kutt søtpoteten i små biter, og del blomkålbukettene i mindre biter. Spre grønnsakene utover på et stekebrett dekket med bakebapapir, dryss olje og krydder over. Bland godt sammen før steking.

3. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, og rør litt i grønnsakene ved halve steketiden.

 4. Server i tacolefser med rømme, guacamole og tomatsalsa og limebåter.