Ventepølse kan være mer en pølse i lompe! Her er tre lekre varianter, servert i så små porsjoner at det blir litt plass til hovedretten også.

Ventepølser det er verdt å vente (litt) på

Når ungene maser og magene til gjestene rumler før biffen er klar, forer du dem med ventepølse. Slik lager du nabolagets lekreste ventepølser!

Problemet med ventepølse er at det er så godt. Og når man er sulten, er det lett å la seg rive med og hive innpå, slik at det faktisk ikke er så mye plass igjen magen når selve hovedmåltidet endelig står på bordet. 

Vi har ikke tenkt å hjelpe deg med å lage mindre fristende ventepølser, snarere tvert imot! Kunsten er å ikke lage for mange av dem, og heller servere ventepølse i tapas-størrelse. Dessuten skal vi hjelpe deg med å pimpe opp de små snabbene, slik at det blir fristende apetittvekkere. 

🌭 TIPS! 3 superdigge oppskrifter med pølse på grillen 🌭

Kjapt å lage

Litt av poenget med ventepølse er jo at det skal være enkelt å lage, du holder jo tross alt på med å lage resten av middagen også.

Disse ventepølsene krever riktignok litt mer innsats enn bare ei varm pølse med lompe, men ved å bruke noen minutter på å fikse tilbehøret på forhånd, er det fort gjort legge bitene sammen og tre en tannpirker igjennom. 

Veldig fin og smakfull start på en grillkveld! Her er tre varianter:

1. Ventepølse med grillet paprika, ost og basilikum


ITALIENSK AFTEN?: Sånn fargemessig passer i hvertfall disse pølsene til et italiensk tema! FOTO: Nussara Guldberg

DU TRENGER (til 4 personer):
1 pk
 Grill Perfekt Hvitløkspølse 
1 grillet paprika
9-10 gulostbiter
Basilikumblader

SLIK GJØR DU: 

1. Del paprikaen i to og fjern kjernen med frø. Grill paprika sammen med pølsene i ca. 3-4 minutter på hver side, eller til paprikaen begynner å bli myk og får grillmerker, og pølsene er gjennomvarme. 

2. Del pølsa i tre eller fire biter og legg på en bit grillet paprika, gulostbit og basilikumblad. Fest med en tannpirker for å holde delene sammen.

👨‍🍳TIPS: Slik griller du pølser som en proff! 👨‍🍳

2. Ventepølse med tortilla, løk og mango- og papayasalsa


DEILGE SMAKER: Den litt søte salsaen smaker aldeles nydelig til pølse, og den som tror dette er en vanlig pølse i lompe skal få seg en overraskelse! FOTO: Nussara Guldberg

DU TRENGER (til 4 personer): 
1 pk
Grill Perfekt Salsicha picante
3 tortillalefser
3 ss Santa Maria Mango & Papaya-salsa, evt. vanlig tomatsalsa
1 rødløk

 SLIK GJØR DU: 

1. Kutt rødløk i skiver og grill på høy varme sammen med pølsene til løken er mør og myk, og pølsene er ferdige.

2. Varm tortillalefsene på grillen i ca. 30 sekunder på hver side. Spre 1 ss salsa utover tortillalefsa, og rull pølsa inn i lefsa. 

3. Del pølsa i 3-4 biter og topp med grillet rød løk.

GRILLTIPS: Slik lager du perfekt coleslaw

3. Ventepølse med grillet squash, cherrytomat,  paprika og feta


INNRULLET: Squashen får du skjært tynt og fint med ostehøvel. Fort gjort! FOTO: Nussara Guldberg

DU TRENGER (til 4 personer):
1 pk
 Grill Perfekt Tasty Garlic
9 lange skiver squash
1/2 grillet paprika
Cherrytomater
Fetaost

 SLIK GJØR DU: 

1. Skjær squash i lange skiver med en ostehøvel, og surr rundt pølsene. 

2. Grill på høy varme i ca. 3-4 minutter på hver side, eller til squashskivene begynner å bli myke og får grillmerker.

3. Del pølsene i 3-4 biter og legg på grillet paprika og fetaost, og fest med en tannpirker for å holde delene sammen.

🐟 LES OGSÅ: Slik får du perfekt fisk på grillen 🐟