Smaken av ferie får du hos Extra!

Reiselysten? Du trenger faktisk bare dra en tur til Extra for å få en liten smak av det eksotiske. Sjekk ut våre nyheter!

Okei, vi skal ikke prøve å overbevise seg om at matvarer er det samme som en skikkelig ferietur. Det er ikke helt det samme å spise gresk yoghurt ved kjøkkenbordet hjemme som om en het sommermorgen i Hellas...

Men hvorfor ikke krydre dagene med litt eksotiske smaker i sommer? Enten du lader opp til ferieturen, vil forlenge smaken etter turen, eller bare rett og slett spise noe godt.

Her er noen av de nye smakene vi byr på i Extra-butikkene i sommer!

1. Go'Morgen Yoghurt

MORGENFRISKT: Go ‘Morgen UTEN Pasjon & Kokos («uten» betyr altså uten tilsatt sukker) og Go 'Morgen med Dragefrukt & Bringebær.  

Med Go'Morgen UTEN med Pasjon & Kokos får du kanskje assosiasjoner til vadende flamingoer i morgenlys og hører den dumpe lyden av kokosnøtter som faller. Fordelen er at du sitter helt trygt og kokosnøttfritt hjemme i Norge, med en yoghurt som knaser av sprø granola. God sommermorgen!

Go'Morgen med Dragefrukt & Bringebær er en fin blanding av den søte, aromatiske og fyldige dragefrukten og bringebær som smaker av – ja, norsk sommer, egentlig. Det beste fra to verdener!

2. Gresk yoghurt med pasjonsfrukt eller vanilje


ET LITE BEGER HELLAS: Det er så du (nesten) kan kjenne varmen...

Gresk yoghurt er tykk og proteinrik, og er et friskt innslag på frokostbordet eller som mellommåltid. Særlig forfriskende i varmen! De nye typene er med smak av vanilje eller pasjonsfrukt. Du danser zorba i hagen før du aner det!

3. Skyr-is


FRISKT SOM ISLAND: Skyr er velkjent på Island. Nå er det blitt is av det!

Skyr er fettfritt og minner om yoghurt, men har tykkere konsistens. Nordmenn tok med seg skyr da de bosatte seg på Island for over 1000 år siden, og der har den overlevd i beste velgående. 

Skyr-isen kommer med smak av jordbær eller salt karamell, eller som ispinner i pakke på 6 med smak av mango og bringebær. Dette er isen du kan unne deg ofte, siden den er både fri for fett og med lite tilsatt sukker. Og selv om ikke smakstesterne i Dagbladet lot seg imponere, har folket en helt annen mening – bare sjekk her!

4. Thai-smak fra Fjordland


EKSOTISKE SMAKER: Om du ikke kommer deg til Thailand i sommer, kommer du deg til en butikk hvor de har Fjordland!

Nykommer blant de asiatiske smakene til Fjordland er Red Curry. Den er medium krydret som passer de fleste. Vil du ha litt ekstra pepp, er det jo bare å krydre mer selv.

Vil du ha ekstra sunt og kjøttfritt, abefaler vi Thai Grønnsaksgryte fra Fjordland med 64 % grønnsaker. 

5. Pizza med grønnsaksbunn


O SOLE MIO!: Kan du ikke sitte på en restaurant som denne, kan du i hvert fall få litt av smaken. 

Yes, it's a pizza, heter nykommeren i frysedisken fra Dr. Oetker. Ferdigpizzaen vekker garantert oppsikt bare med utseendet, den ene har nemlig helt rød bunn, den andre delikat grønn bunn. Det er fordi bunnene er tilsatt henholdsvis rødbetpuré og spinatpuré! 

Rødbetbunnen er toppet med squash, kokt skinke, ost og rødløk. Spinatbunnen er er toppet med brokkoli, sjampinjong og mozarella og er vegetarisk. Begge har mindre karbohydrater, salt og fett, og mer proteiner, fiber og vitaminer.  

🍕 Om du er i tvil om den er god, bare sjekk denne anmeldelsen fra en mesterkokk! 🍕

(Foto: Produsenter og iStock)