Nå finner du 2 vegetarburgere i ferskvaredisken vår!

Vi lanserer den nye produktserien «Coop Vegetardag» med to fristende vegetarburgere som er klare for stekepanna. Kjøttfri mandag ble akkurat 99,9 % enklere!

Vi har en fantastisk nyhet til vegetarianere, flexitarianere og kjøttetere over hele landet: Fra 20. juni får du kjøpt ferdige vegetarburgere i ferskvaredisken hos Extra! 

Stadig flere nordmenn ønsker nemlig å spise mindre kjøtt. Ifølge en undersøkelse som Sentio har gjennomført for Nationen, sier èn av fire nordmenn at de ønsker å spise mindre kjøtt i 2016. 

Denne helsetrenden er i tråd med kostholdsrådene fra Helsedirektoratet, som anbefaler oss å begrense mengden rødt kjøtt og bearbeidede produkter av rødt kjøtt til 500 gram i uken. Det tilsvarer to til tre middager pluss litt kjøttpålegg i uken. 

De to vegetariske burgerne som nå lanseres er en del av serien «Coop Vegetardag», som er utviklet spesielt for deg som ønsker alternativer til kjøtt og fisk – enten én eller flere dager i uken. 

Med disse produktene i sortimentet, gjør vi det enklere for deg å velge sunt, godt og bærekraftig – selv i en travel hverdag. 

To fristende varianter  

I første omgang lanserer vi to produkter i «Coop Vegetardag»-serien: Rødbeteburger og Bønne- og erteburger. 

Burgerne inneholder selvfølgelig 0 % kjøtt og fisk, og er vegetariske. I motsetning til mange vegetarprodukter, er ikke disse basert på soya som protein. Bønne- og erteburgeren inneholder soyasaus som smaksforsterker. 

Begge vegetarburgerne er gode kilder til protein og kostfiber, og pakningen med to burgere i hver metter godt to personer med tilbehør ved siden av.

Rødbeteburgeren inneholder hele 74 % rødbeter – i tillegg til ingredienser som løk, havregryn, honning og karvefrø. Den er smaksrik og krydret, men er likevel mild nok til å kunne falle i smak hos barna. 

Bønne- og erteburgeren inneholder 61 % aspargesbønner og 15 % erter – i tillegg til blant annet løk, ingefær og pepper. Den er også krydret, men er noe mildere i smaken enn rødbeteburgeren. 

Begge burgerne inneholder litt biter, og har både god tyggemotstand og luftig konsistens. Hver pakning med to burgere koster kr. 49.90, og er en del av sommerens «3 for 2»-grillkampanje på alle pølser og burgere.  

Raskeste vei til middagen 

Når kjøttfri middag står på menyen – går den enkleste og raskeste veien til middagen via ferskvaredisken vår. #KjøttfriMandag ble akkurat 99,9 % enklere!  

Disse vegetarburgerne er nemlig klare for stekepannen eller grillen, og trenger kun å varmes opp 2-3 minutter på hver side før de er klare til å nytes. 

Følg med utover høsten for å få med deg flere spennende vegetarnyheter i «Coop Vegetardag»-serien hos Extra! :)