Nå får vi inn mange spennende økologiske nyheter!

I uke 38 smeller vi til, og lanserer massevis av nye økologiske varer! Sjekk ut de 10 mest spennende produktnyhetene du har i vente...

Extra har et stort utvalg av økologiske og miljøvennlige varer – alt fra melk til brød og grønnsaker. Men verken vi eller dere (våre kjære) kunder ser ut til å kunne få nok av økologisk mat, og derfor gjør vi i uke 38 en skikkelig utvidelse av vårt allerede store økologiske utvalg.

Vi fyller hyllene med massevis av nye, økologiske varer, og har nå over 400 økologiske varer i sortimentet! I listen under kan du se de 10 mest spennende økologiske nyhetene fra Änglamark-serien: 

Hva er økologisk mat? 

Økologisk mat kjennetegnes av minimal bruk av tilsetningsstoffer, god dyrevelferd og ingen bruk av kjemiske plantevernmidler. Økologiske produkter skal være uten farge- og aromastoffer, og det er strenge regler og restriksjoner for bruken av konserveringsmidler.

Änglamark er Norges største økologiske serie, og er Coops egen serie for økologiske, miljø- og allergivennlige varer. Vil du finne de mest miljøvennlige produktene – er det bare å kikke etter Ä-en. :) 

Med dagens kunnskap er det ikke mulig å konkludere med at økologisk mat er sunnere. Coop mener det er viktig at det gjennomføres med forskning på området. Vi anser økologiske varer som et miljømessig, helsemessig og dyreetisk bedre alternativ enn konvensjonelle varer.  

Soya-pasta

Coop Änglamark økologisk spaghetti og fettuccini er en av de mest spennende lanseringene i Änglamark-serien: Dette er egg- og glutenfri pasta som er laget av soyabønner, og de er derfor perfekte for glutenallergikere. 

Produktene har høyt innhold av protein og kostfiber, og er klar til servering etter kun 4-6 minutter. 

   > Matteknologens favoritter fra Änglamark-serien

Fersk tagliolini og fylt tortellini 

Vi lanserer også fersk økologisk pasta. Fra uke 38 vil du både finne fersk økologisk tagliolini og fylt tortellini i butikkene våre. Tagliolini er en type pasta som er litt tykkere enn spaghetti, men mindre flat enn tagliatelle, ifølge Cook's Info.

Tortellinien er fylt av tre typer ost - ricotta, mozzarella, grana padano, tomat og basilikum. Begge pastaene er klare for servering etter kun 3-4 minutters koking i lettsaltet vann. 

SE OGSÅ: Nå lanserer vi saktevoksende Smak Forskjellen-kylling!

Frosne rundstykker: 

Nå kan du nyte varme, økologiske rundstykker rett fra ovnen til helgefrokosten. Vi lanserer to nye typer i den samme serien som økologiske Speltstykker og økologiske 4-kornstykker – nemlig Valmuestykker og Fullkornstykker.

Begge variantene er laget av økologisk mel. Fullkornstykkene inneholder økologiske chiafrø, mens valmuestykkene inneholder økologiske valmuefrø.   

Ferskt solsikkebrød: 

Dagsferske økologiske brød er en annen av nyhetene i Änglamark-serien. Coop Änglamark Solsikkebrød er knasende sprø utenpå og myk og saftig inni, og det perfekte frokostbrødet i en travel hverdag.

Norsk havregryn:

 

Nå kan du lage kremet havregrøt eller kjøleskapsgrøt med økologiske havregryn! Coop Änglamark Økologiske Havregryn kommer fra den norske lokalprodusenten Stangeland Mølle som ligger i Sandnes. 

Juice fra Røra:

Ingen frokost uten appelsinjuice – som nå også kan nytes økologisk. Coop Änglamark Appelsinjuice kommer fra Coops egen Røra Fabrikk i Inderøy i Nord-Trøndelag. Fabrikken ble etablert allerede i 1938, så her har det blitt laget juice, syltetøy og saft i mange år.

Mørk sjokolade 85%:

Det kommer også en ny variant i suksesserien med økologiske sjokolader, nemlig Mørk Sjokolade 85%.

Andre varianter i serien er blant annet Mørk Sjokolade med blåbær, Mørk Sjokolade med appelsin og mandler, og Mørk Sjokolade med Mint.

Melk: 

Vi smeller til med enda flere varianter i utvalget vårt av økologisk melk. Fra uke 38 finner du økologisk H-melk i tillegg til økologisk syrnet skummet melk som kom litt tidligere i høst. 

Utvalget av økologiske varer kan variere fra butikk til butikk. Spør oss hvis det er noe du ikke finner! :)