Nå lanserer vi ekstra stor og saftig Smak Forskjellen-kylling!

Nå lanserer vi Smak Forskjellen-kylling i samarbeid med Den stolte hane! Denne kyllingen er en saktevoksende kyllingrase som er oppfôret med lavenergifôr, god plass – og lekeplass.

De store produktnyhetene står i kø i Coop for tiden. Tidligere i sommer lanserte vi Coop Vegetardag-serien med to vegetarburgere, og i høst fylte vi på med fire nye produkter i serien. I uke 38 lanserer vi også massevis av nye økologiske varer

Nå har vi nok en gladnyhet til den bevisste forbruker: I uke 38 lanserer vi i samarbeid med Den Stolte Hane en ny serie kyllingprodukter: Smak forskjellen premium kylling! 

Smak forskjellen kyllingen er en premium kylling som er en saktevoksende og stor kyllingrase som er oppfôret med lavenergifôr, god plass og en unik omtanke fra åtte dedikerte produsenter på Jæren. 

Kyllingen har 40 prosent lenger levetid (51 dager mot normale 31) og 30 prosent større plass enn i konvensjonell produksjon – og er sannsynligvis den eneste kyllingen med lekeplass og konfetti. 

LES OGSÅ: 4 nyheter i suksesserien Coop Vegetardag

Vokser i naturlig tempo 

Kyllingen er en egen rase som kalles «Ross Rowan» som er en saktevoksende rase.

Kyllingene mates også med et spesialutviklet lavenergifôr som er basert på 20 prosent norsk havre og fem prosent mais – og det er utelukkende dette som brukes som fôr. Kyllingen er selvfølgelig narasinfri.

Siden kyllingene er av en saktevoksende rase som får lavenergifôr, gjør det at kyllingene får vokse i naturlig tempo. I tillegg blir kyllingene både blir større, saftigere og rundere på smak enn vanlig kylling. 

Dette står i motsetning til konvensjonell produksjon der kyllingen får kraftfôr og må vokse opp til 1,3 kilo på 30 dager, ifølge Aftenposten.

Større plass og frittgående 

Dyrevelferd er alfa og omega for produsentene, som blant annet får jevnlige besøk av en av Den Stolte Hanes veterinærer. Smak forskjellen-kyllingene er naturligvis frittgående, og har god plass. 

Kyllingene vokser opp i mindre flokker enn det som er vanlig, og har 30 prosent større plass enn ved konvensjonell produksjon. Det er satt et maksimum på ti kyllinger per kvadratmeter.

Kortreist 

Smak forskjellen-kyllingen er produsert av åtte utvalgte familiegårder på Jæren. 

Av hensyn til dyrenes velferd, er det sikret svært kort avstand fra våre bønder på Jæren til Hå Rugeri. Fra kyllinghuset til slakteriet er det maks én time i transporttid. 

LES OGSÅ: Nå lanserer vi massevis av økologiske nyheter

Lek og aktivitet 

En av kyllingbøndene, Hege Horvei, forteller at de legger stor vekt på trivsel. Alle kyllinghusene har såkalt miljøinnredning – som på godt norsk vil si at bøndene tilrettelegger for lek og aktivitet. 

- Akkurat nå prøver vi ut forskjellige aktiviteter og leker, slik at vi ser hva de liker. Vi har for eksempel kasser med halm, baller med sagflis og en stor bro de kan gå opppå. Til og med fargerik konfetti finner du her, sier Horvei og legger til at den mest populære aktiviteten ser ut til å være sagflisballene og konfettien. 

Det er godt med tumleplass på lekeplassen. Foto: Bente Meland 

- En drøm 

For kyllingsprodusentene på Jæren, har det vært en drøm å kunne gå over til å produsere premium kylling. 

- Vi har drømt om å kunne produsere høykvalitetskylling i over ti år, men trengte en samarbeidspartner for å realisere drømmen. Da avtalen med Coop ble en realitet, var det mange glade kyllingbønder på Jæren, forteller Hallstein Bø, produsentansvarlig i Den Stolte Hane.

Så langt er det åtte kyllingprodusenter som har gått skiftet fra ordinær kyllingproduksjon til premium Smak Forskjellen-kylling. 

- Om det blir flere [produsenter], avhenger av mottakelsen. Men vi er klare: Hvis Coops kunder vil ha den, skal de få den, sier produsentansvarlig Bø.

Mange produkter  

- Denne kyllingen krever mye mer å produsere, og vil naturligvis koste noe mer. Vi håper og tror at mange av Coops kunder vil velge denne store, smakfulle kyllingen både til hverdags og fest, sier Coops sortimentssjef for hvitt kjøtt, Ulrika Thommessen.

I Smak forskjellen-serien finner du hel kylling, kyllingbryst med skinn, kyllingfilet (2 stk.), kyllinglår naturell (2 stk.), kyllinglår med rosmarin & havsalt og kyllingvinger. Du finner hel kylling (1,8 kilo) i alle Extra-butikker, mens de andre produktene finnes i utvalgte butikker. 

Vi tror at kylling som har hatt det godt, også smaker bedre. Er ikke du enig? :)