10 måter å bruke opp resten av fetaosten på

Den friske osten passer til mer enn du tror. Lær hvordan du gir fetaost ben å gå på!

Å, nei. Det har skjedd igjen!

Du har kjøpt et glass med fetaost, men etter å ha brukt halvparten i en gresk salat, vet du ikke hva du skal bruke resten til. Glasset blir glemt, og senere kastet. 

Kjenner du deg igjen? Du er ikke alene.  

Vi har samlet ti geniale måter å bruke opp resten av den hvite bløtosten på. Den passer nemlig til mye forskjellig – ikke kun til gresk salat! 

Og forresten: Ifølge Live Strong har også fetaosten færre kalorier enn de fleste andre oster, og mindre fett. I tillegg er fetaost en god kilde til kalsium. 

LES OGSÅ: Ti måter å bruke opp en skvett kokosmelk på

Ti retter som smaker ekstra godt med fetaost: 

1. VISPET FETA PÅ TOAST


Foto: Nussara Guldberg

Lei av at fetaosten smuldres opp og ruller av asjetten og ned på gulvet? Med deilig vispet, luftig feta kan du smøre herligheten på toast brødskiva med noen saftige tomater på toppen. Gjør som kokebokforfatter Jessica Merchant; visp fetaosten sammen med kremost så har du en silkemyk fetadrøm på toasten.

2. FETAOST PÅ EGG


Foto: Nussara Guldberg

Speilegg, eggerøre, eller omelett – det er mange måter å tilberede egg på, men uansett hvordan du velger å servere dem så vil noen biter feta løfte frokostretten. 

Ovnsbakte egg er mer vanlig å finne på menyen i utlandet – men om du vil lage det hjemme kan du prøve Snikgjest sine ovnsbakte egg. Har du en trøtt morgen, kan noe fetaost strødd over litt eggerøre virkelig imponere sultne frokostgjester. Det skal ikke mer til!

LES OGSÅ: Slik lager du shakshuka på budsjett

3. PIZZA MED FETAOST


Foto: Nussara Guldberg

Fetaost er ikke bare til friske sommersalater, den gjør også en kjedelig pizza til en dekorert delikatesse. Du kan enten velge å lage din egen feta-pizza som, eller bruke fetaosten til å pimpe opp en frossenpizza.

4. OVNSBAKTE GRØNNSAKER MED FETAOST

For de som vil spise mer grønnsaker kan den myke, svakt syrlige osten være nok til å gjøre det mulig. Prøv ovnsbakte grønnsaker toppet med fetaost slik Maria Uldahl foreslår på bloggen Mariasmat. Hiv søtpotet og rotgrønnsaker i en form med litt olje, server med litt havsalt og masse fetaost. Nam!


Foto: Nussara Guldberg

5. BRUSCHETTA MED TOMAT OG FETA

Hva med å gjøre sommeren eksotisk med bruschetta? Dropp den hverdagslige brødblingsen og server heller en tykk brødskive landbrød, olje, hvitløk ost, litt balsamico, tomat og fetaost. Topp det hele med et basilikumblad. Oppskrift og mer inspirasjon ligger på bloggen ”Monicas Oppskrifter”.

6. GRILLET VANNMELON MED FETAOST

Ifølge «Happyfoodstories» er denne er perfekt til grillsesongen og funker supert som forrett. Vannmelon, hasselnøtter, og balsamico passer ypperlig med den myke, søte fetaosten. Denne lette, gode retten vil fort bli en sommerfavoritt!

7. SPINATPAI MED SOLTØRKET TOMAT OG FETA

Ikke bare er smakene gode sammen – mørk, besk, spinat, saftig søtsur tomat og mild feta – men fetaost frisker også opp en hver rett med hvite detaljer. Skal du bake pai er det en ypperlig anledning til å bruke opp resten av fetaost-glasset, og lese deg opp på Trines deilige spinatpai med soltørket tomat og feta

8. FETAKREM

Pisker du fetaosten sammen med rømme, chili og urter så vil du få en deilig fetakrem som passer godt med kylling, rødt kjøtt, tapas og grillmat. Ifølge bloggen ”Hver gang vi spiser” tar denne deilige fetakremen kun 5 minutter å lage!


Foto: Nussara Guldberg.

9. SPINATSNURRER MED HVITLØK OG FETAOST 

Varmt brød med spinat, hvitløk og fetaost byr på deilige smaker som utfyller hverandre. Derfor er spinatsnurrene til den populære matbloggeren ”Fru Timian” kjempegode å sette på bordet når du får besøk.

10. BAKTE RØDBETER MED FETAOST OG PINJEKJERNER

Denne fargerike retten fra matbloggen ”Helles Kitchen” er sunn, god og vakker å se på! Skrell rødbeter, legg dem i form med hvitløksfedd, olje og flaksalt, og la det stå i ovnen i en totimers tid. Etterpå smuldrer du store biter fetaost over retten, og topper med flytende honning og pinjekjerner. Nam!