Den mest spektakulære kaken du kan lage til 17. mai

Med denne enkle teknikken kan du lage spektakulær 17. mai-kake med mønster i rødt, hvitt og blått. Når gjestene skjærer et stykke av denne kaken, får de seg litt av en overraskelse!

Nå som 17. mai er like rundt hjørnet, har nok mange begynt å tenke på hvilken kake de skal ta med til kakebordet. Hvis du er typen som gjerne vil imponere fletta av gjestene dine uten å bruke timevis på å bake, er denne flaggkaken midt i blinken for deg.

Med en enkel teknikk kan du nemlig lage en ellevill kake med et mønster i knallsterke farger: Hvit som sneen, rød som kveldssolen og blå som breen!

Se video lenger ned i saken --->

Enkel teknikk 

Alt du behøver å gjøre er å helle kakerøren i tre forskjellige boller, og farge to av dem henholdsvis røde og blå med Dr. Oetkers fabelaktige Konditorfarge. Så er det bare å finne frem to kakeformer, og helle den  røde, hvite og blå kakerøren i midten av kakeformene vekselsvis i tur og orden.

Med denne teknikken vil det danne seg et bølgende mønster i rødt, hvitt og blått i kaken. Det er først når du skjærer et kakestykke etter steking du vet akkurat hva slags mønster du får.  

Visste du at: Dr. Oetker Konditorfarger er helt uten de omstridte AZO-fargestoffene som finnes i mange andre konditorfarger?

Enkel glasur

Glasuren utenpå kaken er minst like enkel å lage: Bare bland kremost, melis, smør og Dr. Oetker Vaniljesukker til den er jevn, og glasuren er klar. 

Mønsteret i glasuren på toppen av kaken lager du enkelt ved å farge litt glasur i rødt og blått, tegne sirkler på toppen, og dra en sløv kniv forsiktig fra midten og ut mot kantene. 

I tillegg til at glasuren binder kaken sammen smaksmessig, skjuler den mønsteret som gjemmer seg inni kaken. Når gjestene setter kakespaden i denne kaken og ser hva som er inni, vil de få hakeslepp! :) 

Server gjerne flaggkaken med friske blåbær, jordbær og rips for å få litt syrlighet - og mer rødt, hvitt og blått til denne fabelaktige 17. mai-kaken. God feiring! 

17. mai-kake i rødt, hvitt og blått

Dette trenger du:

7 egg
150 gr sukker
170 gr mel
1 1/4 ts bakepulver
Dr. Oetker konditorfarge i rødt og blått
Eplejuice, til dynking

Glasur:
500 gr melis
250 gr kremost naturell
150 gr meierismør
1,5 ts Dr. Oetker Vaniljesukker
Dr. Oetker konditorfarge i rødt og blått 

Slik gjør du:

1. Skru ovnen på 160 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt forsiktig over mel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i røren. 

2. Fordel røren i tre boller, og tilsett rød konditorfarge i den ene, blå i den andre, og ingenting i den tredje. Jo flere tuber konditorfarge du bruker, dess sterkere blir rød- og blåfargen. Vi har brukt mellom tre og fire tuber i hver farge.

3. Smør to springformer à 20 cm - så begynner moroa: Hell først litt rød røre i midten av formene, deretter hvit røre i midten av den røde røren, og så blå røre i midten av den hvite røren. Fortsett slik til all røren er brukt opp, fordelt i begge springformene. Jo mer røre du heller i av hver farge, jo mer definerte blir fargeområdene når du skjærer opp kaken.

4. Stek nederst i ovnen i cirka 40 minutter eller til de er gjennomstekte. La kjøle ned i springformen, og deretter på rist. 

5. Lag glasur: Pisk melis, kremost, meierismør og Dr. Oetker vaniljesukker med en håndvisper. Fortsett til du har en jevn og fin glasur. Sett den i kjøleskapet til du er klar til å bruke den - bare pisk den myk igjen når den skal bres utover kaken. Fyll også to sprøyteposer med to-tre spiseskjeer av glasuren, og tilsett nok konditorfarge til at du får en kraftig rød glasur og en kraftig blå glasur.

6. Når kakebunnene er avkjølt, kan du begynne å sette kaken sammen: Legg den ene bunnen på et kakefat, og fordel noen spiseskjeer eplejuice over kaken. Dette gjør den ekstra fuktig. Bre over et tynt lag glasur, cirka 0,5 centimeter. Legg den andre kakebunnen på toppen, med bunnsiden opp. Dette er fordi bunnen er helt rett. Fordel resten av glasuren, og bre den ut over toppen og siden av kaken. 

7. Dekorering: Finn fram den fargede glasuren. Sprøyt sirkler av rød og blå glasur fra kanten og inn mot midten, og lag mønster i glasuren ved å dra baksiden av en kniv fra midten og ut. Gjør dette åtte ganger, og rengjør kniven mellom hver gang. Dra deretter kniven fra utsiden og inn mot midten mellom de andre strekene. 

7. Serveres med friske bær.