3 lynraske bærkaker du kan ta med på sommeravslutningen

Disse sommerlige bærkakene er enkle å lage, men enda enklere å imponere med - enten du skal på sommeravslutning på skolen, grillfest eller i barnebursdag.

Har du noensinne skammet deg litt over å komme på sommeravslutningen med den samme sjokoladekaken i langpanne med kokosstrø? 

Det er kanskje ikke noe å skamme seg over, men av og til får vi lyst til å overraske alle med en fantastisk kake – enten det er på sommeravslutningen, grillfesten eller i barnebursdagen. 

Disse tre bærkakene er enkle å lage for alle – uansett bakeferdigheter – og er enda enklere å imponere med. I tillegg får du brukt sommerens aller beste bær!  

   > Disse kakene kan du lage med øynene lukket 

 

Clafoutis med jordbær og bringebær 

Bare navnet på denne kaken er nok til å imponere fletta av folk – men heldigvis er den langt enklere å lage enn navnet tilsier. Clafoutis er en fransk dessertkake som best kan beskrives som en pannekakerøre med bær i.  

Kaken ble opprinnelig oppfunnet for å utnytte all frukten i de franske landsbygdene, og selv om den tradisjonelt serveres med kirsebær funker de aller fleste bær i kaken. Du kan bruke frosne bær, men da må du helle av så mye væske som mulig før du har i bærene. 

Dette trenger du:

1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl melk
4 egg
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
300 g bær 

Dette gjør du:

1. Bland alle ingrediensene bortsett fra bærene til en røre.

2. Ha bærene i en smurt paiform med ca 22 cm diameter og hell røren over.

3. Stek kaken ved 220 grader i 30-40 minutter til den er fast og blitt gyllen på toppen. 

4. Server kaken lunken, gjerne med is eller pisket krem til.

   > Ingrediensen du alltid har manglet i sjokoladekaken 

Blondies med hvit sjokolade 

Blondies kan minne om brownies, og er ifølge The dish en sterk utfordrer til browniesen sitt «verdensdømme». I motsetning til brownies, inneholder blondies brunt sukker i stedet for kakao – noe som gir den en smak som minner om smørkarameller. Mens brownies smaker sjokolade, har blodies altså en mer karamellaktig smak. 

Denne varianten inneholder også hvit sjokolade og bringebær, og har en seig og bløt konsistens. Røren gir èn langpanne, og holder til mange kakestykker. 

Dette trenger du:

250 g hvit sjokolade
170 g smør
200 g hvetemel
3 egg
300 g brunt sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts revet sitronskall
150 g bringebær 

Dette gjør du:

1. Smelt 100 gram av den hvite sjokoladen over lav varme.

2. Rør smør og sukker hvitt, og tilsett ett og ett egg. Tilsett mel, vaniljesukker og sitronskall og bland godt. Ha i den smeltede sjokoladen.

3. Grovhakk resten av sjokoladen. Kle en liten langpanne med bakepapir og hell deigen oppi. Trykk bringebærene og resten av sjokoladen ned i deigen. Stek kaken ved 180 grader i minst 35 minutter til den er gyllen. 

   > Ikke rart denne Snikcers-iskaken kalles «ice cake bombe»

Verdens enkleste bærkake 

Hvis du virkelig vil gjøre det enkelt for deg selv, kan du lage en enorm bløtkake med krem, vaniljekrem og bær. Med en ferdig kakebunn som utgangspunkt, trenger du nemlig ikke gjøre stort annet enn å piske krem. 

Til tross for at kaken kun tar 20 minutter å lage, er den toppet med masse friske bær som sikrer en dønn imponerende kake. 

Dette trenger du:

1 kakebunn
5 dl kremfløte
litt sukker
4-5 ss bringebær- eller jordbærsyltetøy
1 pk vaniljekrem
1 kurv jordbær
300 g blåbær
300 g bringebær

Dette gjør du:

1. Del kakebunnen i 3 på langs.

2. Pisk kremfløten stiv og smak til med litt sukker.

3. Smør syltetøy på den nederste kakebunnen og ha halvparten av kremen over.

4. Legg på en ny bunn og fordel vaniljekrem og bær over. Legg på topplokket og ha siste halvdel av krem på. Pynt med masse bær.