Halloween-snacks kan du lage bare med Oreo-kjeks, glasur og litt smågodt. Skremmende enkelt, faktisk! Her er oppskriften på kul halloween-snacks.

3 skummelt enkle Halloween-snacks du lager av Oreos

Det er skummelt hvor mye du kan få ut av en pakke med Oreo-kjeks og litt smågodt – selv om du er ute i siste liten ...

Halloween! Hylende spøkelser, små hekser, skranglende skjeletter, og masse, masse godteri. 👻

Om Halloween kommer snikende uten at du merker det, og du plutselig står der med dårlig tid til å finne kostyme til ungene, pluss at du gjerne skulle laget noe kul snacks – fortvil ikke!

Oppskriftsutvikler Siv Melbye har nemlig laget tre skumle og latterlig enkle halloween-snacks du mekker på få minutter.

– Her har jeg laget edderkopper, flaggermus og øyeepler med utgangspunkt i Oreo-kjeks. Det tar faktisk bare noen minutter, og kommer garantert til å falle i smak hos de minste i huset, lover Siv.

Se så enkelt det er å lage noe skummelt ut av Oreos!

– Om du lager ti stykk av hver, så vil jeg tro at du ikke bruker mer enn en halvtime totalt. Det vil si rundt ett minutt per kjeks, tipper Siv.

Skummelt raskt, altså, hø hø!

🎃 Kom du i Halloween-humør? Her er også en oppskrift på gresskarlykten som absolutt alle klarer å lage

KUL GIMMICK

– Oreo-kjeks smaker veldig søtt, så det er nok mest sannsynlig at de blir en hit hos barna, men kommer også til å fungere som en kul gimmick på halloween-festen, mener matstylisten, som driver nettsiden Sensiblerie. 

Edderkoppene og øyeeplene kan du lage opptil en uke i forveien, så lenge du har et tørt oppbevaringssted. Flaggermusene er lurt å lage dagen før og oppbevare i kjøleskapet, så setter du dem ut i romtemperatur en stund før servering. 

😱  Full oppskrift på de skumle greiene finner du nederst i saken. 👇

LES OGSÅ: Hjemmelagde karameller i mikroen

GLASURTIPS  

⭕  Glasuren bør ha en så fast konsistens at den holder formen, men samtidig være så løs at du enkelt klarer å presse den ut av posen og den glatter seg fint ut selv. 

⭕ Det blir enklest å «tegne» med glasuren om du fyller den i en zip-lock pose. De er helt geniale. Bare samle alt i ett hjørne, tvinn posen litt og lag et lite snitt, så har du full kontroll.

SJOKOLADETIPS 

🍫 Når du skal smelte sjokoladen, er det lurt å gjøre det over et vannbad eller i mikroen og røre flittig med jevne mellomrom. Pass på så du ikke får vann i sjokoladen.

🍫 Ta gjerne kjelen med bollen av plata og la den stå en liten stund før du begynner å dyppe marshmallowsene. Sjokoladen må være nokså varm for å kunne renne av seg, men litt sånn halvfast samtidig. Etter dyppingen bør sjokoladen få sette seg litt før du lager fjes og setter på vinger

 

OREOS TIL OVERS? Da kan du kanskje også lage Oreo-iskake med kun tre ingredienser!

... OG NÅ OVER TIL SELVE MOROA!

👀 Øyeepler

DU TRENGER:

10 Oreo-kjeks med dobbelt fyll

Glasur: 
1 eggehvite
1 klype salt
150 g melis 
Konditorfarge eller konditorgelé i valgfri farge
Smågodt

SLIK GJØR DU: 

1. Del kjeksen i to og legg vekk den andre delen uten fyll.

2. Skrap vekk litt av rusket fra den andre kjeksen på fyllet.

3. Lag glasur: Skill eggeplomme fra eggehvite og ha hviten i en kjøkkenmaskin. Pisk på middels til lav hastighet i ca. 20 sekunder før du har i en klype med bordsalt. Pisk igjen i ca. 20–30 sekunder før du porsjonsvis har i siktet melis. Du vil da se at toppingen blander seg til en fast masse innen det neste minuttet. 

4. I separate boller har du i konditorfarge. Unngå helst å bruke flytende konditorfarge, bruk heller fast konditorfarge på tube. Fordel den hvite toppingen i antall boller. Ha glasurene oppi zip lock-poser, og klipp et bittelite hull rett før pyntingen.

5. Lag en sirkel med en av fargene og la stå litt før du legger på en svart godteriklump eller kakepynt til pupill. Lag røde linjer som viser blodårer. Sett bort til de stivner. 

 

🕷️ Edderkopper

DU TRENGER:

10 Oreo-kjeks med dobbelt fyll
Lakrissnører klippet i ca 3-4 cm lengder
Glasur med forskjellig farge
Kulegodteri til pynt

SLIK GJØR DU: 

1. Klipp lakrissnører til passe lengde, og stikk fire stykker inn i fyllet på hver side av kjeksen. 

2. Fest to godterikuler med glasur til øyne, og bruk litt glasur til å feste pupillen. Her velger du om du vil bruke svart glasur eller kakepynt. 

 

👻 Flaggermus

DU TRENGER: 

10 marshmallows
2 plater sjokolade
Ferdige godteri-pupiller (fås i butikker med kakepynt og halloween-effekter)
Halv Oreo-kjeks uten fyll (fra øyeeplene)
Glasur, farget rød
10 lollipop-pinner eller grillspyd i tre

SLIK GJØR DU:

1. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikroen.

2. Stikk pinnene i marshmallowsen og dypp denne i sjokolade. Dekk den helt og snurr rundt til du får en jevn flate. Sett på fat.

3. La sjokoladen sette seg litt før du fester vingene av Oreo-kjeks på. Disse lager du ved å brekke kjeksen i to, og så brekker du halvdelen en gang til, slik at du får fire deler. Fest i sjokoladen og hold litt til de sitter. 

4. Fest på øyne og lag en munn med rød glasur. Har du ikke ferdige øyne, kan du lage disse selv med hvit og svart glasur. Lag først en hvit ball på bakepapir. La den sette seg litt før du lager en liten pupill. La disse øynene stivne helt før du setter dem på flaggermusa.