3 überfristende toast til feriefrokosten!

Ikke kast bort sommeren på knekkebrød og servelat. La Nussaras ferietoaster gi deg en gnistrende start på dagen i sommer!

 

Når det er sommerferie, vil du gjerne ha noe litt mer spennende til frokost enn den vanlige brødskiven med ost og skinke. Derfor har vi fått Nussara Guldberg fra den flotte matbloggen  til å lage tre nye og spennende toast du kan teste ut i sommer – og gjett om hun leverer!

Resultatet er vakre, fristende og smakfulle toast, som garantert kommer til å gjøre feriefrokosten din helt magisk. Vi lover! 


Foto: Nussara Guldberg.

ELSKER FERIEFROKOSTEN 

For matbloggeren er frokostene et av høydepunktene i sommerferien. Da dekker hun gjerne et fint bord med blomster, og lager god mat, selvfølgelig.

– Jeg elsker deilige feriefrokoster hvor jeg kan nyte freden og ta det med ro. Bare sitte lenge ved frokostbordet og kose meg, forteller Nussara.

Når hun ikke lager toast spiser hun gjerne havregrøt, pannekaker og yoghurt med frukt eller «bare» et godt rundstykke med deilig pålegg. 

– Også drikker jeg grønnsaksmoothie med spinat nesten hver dag. I tillegg unner jeg meg av og til noe søtt, som for eksempel croissanter eller pain au chocolate med litt frukt ved siden av og en cappuccino med deilig skum. Ah! Feriefrokoster er så fantastisk digg!, sier matbloggeren som står bak Just another food story

HER ER NUSSARAS 3 FERIETOASTER


Foto: Nussara Guldberg.

🍄  TOAST MED AVOKADO, SOPP I URTESMØR OG PARMESAN

– Avokado på toast er ikke akkurat banebrytende, men like fullt en av mine favoritter. Sammen med stekt sopp og revet parmesan blir dette utrolig godt. Vegetarisk, lett og kremet, frister Nussara.

Her kan du også slenge på et speilegg på toppen om du vil. 

DETTE TRENGER DU:

1 skive
3-4 skiver med avokado
4-5 mellom store aromasopp 
1 ss urtesmør 
Parmesanost 
Salt og pepper

SLIK GJØR DU:

Kutt sopp i skiver. Smelt urtesmør i en panne over middels varme. Stek soppskivene til de er brune og gylne i kantene, og smak til med litt salt og pepper. Del avokado i to, fjern skallet og skjær den i skiver. Rist brødskiven og legg avokadoskivene oppå. Legg stekt sopp over avokadoskivene og riv over så mye parmesanost du vil. 

🍓 TOAST MED BRIE, BACON OG JORDBÆR 

– Mild og kremete brieost som så vidt har smeltet, sammen med sprøstekt bacon toppet med friske jordbær er rett og slett farlig godt, sier Nussara. Vi tror henne! 


Foto: Nussara Guldberg.

DETTE TRENGER DU:

1 skive
3 skriver med brie 
3 skiver med stekt bacon 
2 stk friske jordbær

SLIK GJØR DU:

Stek baconskivene i pannen på høy varme eller legg de på et stekebrett dekket med et bakepapir og stek de i ovnen på 210 grader i 6 minutter. Skjær brie og jordbær i skiver og legg først brie på et ristet brød. Ha på stekte baconskiver og topp med jordbær. 

🍑  TOAST MED RICOTTA, NEKTARIN, PARMASKINKE OG BALSAMICOSIRUP 

– Denne italienskinspirerte toasten er kanskje den jeg liker aller best ettersom den er så sommerlig og frisk. Den milde og lette ricottaen sammen med den søte nektarinen er en nydelig kombo i seg selv. Enda bedre blir det med den salte parmaskinken på toppen. Balsamicosirupen er valgfri, men anbefales!  


Foto: Nussara Guldberg.

DETTE TRENGER DU:

1 skive
1 ss ricotta
1/4 stk nektarin eller fersken 
2-3 stk parmaskinke 
1 ts balsamicosirup 

SLIK GJØR DU:

Del nektarinen i to og skjær i skiver. Smør ricotta på ristet brød og legg på nektarinskiver og parmaskinke. Ringle balsamicosirup over tilslutt. Eventuelt kan du ha et par friske basilikumblader på også.