3 tilbehør som gjør burgeren til en smaksbombe

Matblogger Nussara viser hvordan hamburgeren blir en skikkelig smaksbombe. It´s all in the tilbehør, y´all!

Det er sommer, og horder av burgere steker på grillen over det ganske land. Streite burgere med hvitost, isbergsalat og bifftomat er alltid godt, men... 

Er det ikke på tide å prøve noe nytt – noe litt mer, eh... spennende?

Vi har bedt Nussara Guldberg fra matbloggen Just another food story om å dele sine tre favorittoppinger til burgere – og hun leverer!

LES OGSÅ: Disse hamburgerbrødene er uslåelige! 

PRIKKEN OVER I-EN

Før var Nussara også blant dem som sverget til mer tradisjonelt tilbehør, men etter mange reiser i hamburgerens hjemland USA har hun latt seg inspirere til å eksperimentere.

– Amerikanerne er jo helt rå på å sprenge grenser for hva det går an å toppe burgerne med. Etter å ha smakt så mye forskjellig og godt føltes det naturlig å bytte ut tomat, løk og sylteagurk med nye og spennende tilbehør, forteller burgerentusiasten.

I dag foretrekker Nussara enten en fruktig burgertopping for å friske opp den mektige kjøttsmaken. Eller en søt topping som harmonerer med stekeskorpen på storfekjøttet. Hun liker også å teste ut andre ostetyper enn tradisjonell gulost og cheddar:

– Prøv for eksempel brie, gjerne med litt fikenmarmelade til – så vil du skjønne hvor mange muligheter som finnes, tipser Nussara.

 

NUSSARAS 3 BURGERTILBEHØR

Her er matbloggerens forslag til nye og spennende tilbehør som vil sette prikken over i-en på hamburgeren din:

1. BLÅMUGGOSTKREM


Foto: Nusarra Guldberg.

– Dette er en mektig topping, men i samspill med friske og syrlige jordbær vil den fungere perfekt som burgertilbehør. Blåmuggostkremen vil heve smaken på enhver storfeburger, men passer aller best til kylling- eller kalkunburgere.

100 g majones
120 g seterrømme
1 ts worcestersaus
120 g blåmuggost
smak til med kvernet sort pepper

Rør majones, rømme og worcestersaus sammen i en stor bolle med en slikkepott. smuldre opp blåmuggost med fingrene og rør osten sammen med blandingen med en skje. Smak til med kvernet sort pepper.

2. KARAMELLISERT LØK MED ANANAS


Foto: Nusarra Guldberg.

– Sødmefull karamellisert løk, sammen med søt og frisk ananas, er en av de beste tingene jeg kan forestille meg på en hamburger. Om du i tillegg vil ta det et steg videre kan jeg anbefale å toppe med et speilegg med kremet eggeplomme!

2 stk gul løk
1 stk rød løk
2 ss usaltet meierismør til steking
1 boks hermetiske ananasbiter med juice
smak til med salt

Skjær løk i tynne skiver eller ringer. Smelt smør i en stor panne på middels varme og fordel løkringene i pannen, og stek til de er møre og har fått farge. Tilsett deretter en boks med ananasbiter med juice og la det småkoke til all væsken er borte. Smak til med salt.

 

3. EPLE- OG CHILICHUTNEY


Foto: Nusarra Guldberg

– Jeg har dilla på frukt og bær på burgerne. Her har jeg brukt chèvre som det salte innslaget, men geitost går også fint. Merk at jeg har droppet saltet i oppskriften på eple- og chilichutneyen for å balansere den med det salte i osten. Dette tilbehøret passer også godt til lakseburgere!

3 stk grønne epler
1 ss usaltet meierismør
4 ss rødvinseddik evt. epleeddik
3 ss sukker
1 stk fersk rød chili
1/2 dl vann

Skrell eplene og fjern eplekjernen, og kutt eplene i passe små biter. Finhakk chili og sett de til side. Smelt smør i panne på middels varme og fordel eplebitene i pannen. La de brunes i et par minutter og tilsett deretter rødvinseddik, sukker og vann, og rør godt sammen. Sett på et lokk og la eplebitene lett dampes til de er møre. Tilsett tilslutt fersk hakket chili.