Hel, ovnsbakt kylling er nesten litt festmat. Det er enkelt å lage, og kyllingen blir ekstra god og saftig. Den trenger bare litt tid i ovnen sammen med rotgrønnsakene og potetene. Server med en frisk tomatsalat til.
Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca. 60 minutter
DETTE TRENGER DU:
- 1 hel gårdsklekket kylling fra Den Stolte Hane
- 1 pk Änglamark rotmiks
- 400 g poteter
- 4 tomater
- 1 rødløk
- 1 pk ruccola
- 1 ss fersk timian
- Olivenolje
SLIK GJØR DU:
- Sett ovnen på 180 °C.
- Gni kyllingen med salt, pepper og olivenolje og legg den på et stekebrett med bakepapir.
- Skrell og skjær rotgrønnsaker og poteter i store biter.
- Ha på salt, pepper, olivenolje og hakket timian.
- Når kyllingen har stekt i 10 minutter, legger du grønnsakene på det samme stekebrettet. Stek alt videre til kyllingen er ferdig, ca. 35-40 minutter til.
- Ta kyllingen ut og la den hvile i 10-15 minutter. Sjekk om grønnsakene er ferdige.
- Skjær tomater og løk i små terninger. Ha tomater, løk og ruccola i en bolle. Smak til med salt og pepper.
LITT EXTRA:
- Saften av ½ sitron og frisk basilikum i tomatsalaten