Helstekt kylling med ovnsbakte rotgrønnsaker

Hel, ovnsbakt kylling er nesten litt festmat. Det er enkelt å lage, og kyllingen blir ekstra god og saftig. Den trenger bare litt tid i ovnen sammen med rotgrønnsakene og potetene. Server med en frisk tomatsalat til.

220304-u49-extra-bannere-900x450-DSHkylling.png

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca. 60 minutter

DETTE TRENGER DU:

  • 1 hel gårdsklekket kylling fra Den Stolte Hane
  • 1 pk Änglamark rotmiks
  • 400 g poteter
  • 4 tomater
  • 1 rødløk
  • 1 pk ruccola
  • 1 ss fersk timian
  • Olivenolje

SLIK GJØR DU:

  • Sett ovnen på 180 °C.
  • Gni kyllingen med salt, pepper og olivenolje og legg den på et stekebrett med bakepapir.
  • Skrell og skjær rotgrønnsaker og poteter i store biter.
  • Ha på salt, pepper, olivenolje og hakket timian.
  • Når kyllingen har stekt i 10 minutter, legger du grønnsakene på det samme stekebrettet. Stek alt videre til kyllingen er ferdig, ca. 35-40 minutter til.
  • Ta kyllingen ut og la den hvile i 10-15 minutter. Sjekk om grønnsakene er ferdige.
  • Skjær tomater og løk i små terninger. Ha tomater, løk og ruccola i en bolle. Smak til med salt og pepper.

LITT EXTRA:

  • Saften av ½ sitron og frisk basilikum i tomatsalaten