Laks og blomkålris

Stekt laks med en spennende vri! Blomkålris, salte peanøtter og soyasaus setter smak på den fine fisken.

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 25 minutter

Dette trenger du:

  • 600 g laks
  • Olivenolje
  • 1 rødløk
  • 1 pose blomkålris
  • 200 g spinat
  • 1 ss smør
  • Salt
  • Pepper
  • 1 pose peanøtter
  • Basilikum
  • Soyasaus
  • 50 g parmesan

Dette gjør du:

  1. Skjær rødløken i skiver og stek den lett i pannen. Gi blomkålrisen et raskt oppkok, og vend inn løk, spinat og smør. Smak til med salt og pepper.
  2. Del fisken i fire jevnstore stykker. Stek fisken i olje på middels varme til den har fått en fin stekeskorpe. La fisken hvile et par minutter før servering.
  3. Rist peanøttene i stekepannen og strø dem over fisken. Topp med litt basilikum og revet parmesan. Smak til med litt soyasaus.