Spicy asiatisk råkostsalat

En herlig, sprø salat med chili, koriander, lime og cashewnøtter. Perfekt til grillet kylling, stekt kjøtt og fisk.

210305-u32-extra-bannere-fg-900x450.jpg

Asiatisk råkostsalat er superenkelt å lage med ferdig råkostsalat-miks. Det er bare å blande de ferdigkuttede grønnsakene med hvitløk, chili og koriander og vende det med en dressing av limesaft, sesamfrø og olivenolje. På toppen drysser du cashewnøtter – gjerne salte – som gir litt å tygge på. 

Salaten passer godt til saftig, grillet kylling. Du kan også lage en enkel asiatisk biffsalat og toppe råkostsalaten med nudler og stekt biffkjøtt som du skjærer i tynne skiver. Dryss gjerne granateplekjerner over hvis du vil gjøre litt ekstra ut av det.

Eller server råkostsalaten til noe så enkelt som fiskepinner, så får hverdagsmiddagen et skikkelig løft. 

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 15 minutter

Dette trenger du:

  • 2 pakker råkostsalat-miks
  • 1/2 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 neve koriander
  • 2 lime
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss olivenolje
  • 4 ss cashewnøtter
  • Salt

Dette gjør du:

  1. Hell salatmiksen i en bolle sammen med løk kuttet i strimler.
  2. Hakk og tilsett hvitløk, chili og koriander.
  3. Skvis saften av 2 lime og bland inn sesamfrø, olivenolje, samt en god klype salt og vend det inn i salaten. La salaten stå i 15 minutter, og dryss nøtter over rett før servering.