Til hovedinnhold
julemat

Hjemmelaget karamellpudding

Når karamellpuddingen er myk og dissende – da er den perfekt. Lag gjerne desserten noen dager i forveien og server den med nypisket krem!

Hjemmelaget karamellpudding

1t 45min / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Avansert

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du:

sukker

vaniljestang (eller 3ts ekte vaniljesukker)

helmelk

kremfløte

sukker

egg

Litt Extra:

kremfløte (til servering)

Fremgangsmetode

Smelt 1,5 dl sukker i ei stekepanne. Ikke rør rundt før helt på slutten.
Hell smeltet sukker i en 1,5 liter brødform og vend formen litt rundt, slik at det dekker bunnen og litt av veggene i formen. Bruk grytelapper, for formen blir veldig varm! La det avkjøle.
Splitt vaniljestanga på langs, skrap ut de små svarte frøene og ha frø og stang i ei gryte sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og la blandingen avkjøle litt.
Pisk eggene lett sammen. Hell melkeblandingen over eggemassen mens du rører godt.
Sil blandingen over i den glaserte formen. La formen stå i 10 minutter på kjøkkenbenken før du setter den i ovnen.
Stek puddingen på 125 ˙C i vannbad på nederste rille. Formen skal stå i ei langpanne fylt halvt opp med varmt vann.
Stek puddingen i 1,5 time. Stikk en kniv inn i puddingen og sjekk at det ikke kommer melk piplende fram, da er puddingen ferdig stekt. La vannet i langpanna avkjøle i ovnen med døra åpen.
La puddingen stå til dagen etterpå før du vender formen på et fint, avlangt fat. (Den kan godt stå lenger, så lenge den står kaldt. Karamellsmaken blir bare mer intens).
Væsken fra puddingen gjør karamellen om til flytende saus, og smaker himmelsk. Servér gjerne med pisket krem.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆