Asiatisk ribbe

Ribbe er en juleklassiker, men du kan spice opp restene med hvitløk, ingefær, chili og soyasaus og lage en spennende asiatisk ribbe med nudler og krydret saus til.

210305-u48-extra-bannere-coopribb-900x450.jpg

Antall: 4
Vanskelighetsgrad: lett
Tidsbruk: ca. 30 min

DU TRENGER:

  • 1 kg ferdig stekt ribbe
  • 2 hoder hjertesalat
  • 2 vårløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 potte frisk koriander
  • 200 g glassnudler
  • Agurk
  • 1 lime
  • Salt og pepper

SAUS:

  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 1/2 dl søt chilisaus
  • 1 1/2 dl soyasaus
  • 2 lime (saften)
  • 1/2 ts malt anis
  • 1 rød chili, finhakket

210305-u47-extra-bannere-ribbe-900x450.jpg

SLIK GJØR DU:

  1. Sett ovnen på 180 °C. Bland alle ingrediensene til sausen og hell halvparten over ribba.
  2. Sett ribba på nederste rille i ovnen og stek den i ca. 20-30 min. Pass på at sukkeret i sausen ikke blir brent. La kjøttet hvile litt før det skjæres i biter.
  3. Skjær hjertesalaten i båter og vårløken i skiver. Vend det i olivenolje med litt salt og pepper. Dryss over frisk koriander.
  4. Tilbered glassnudlene som anvist på pakken. Server ribba med salat, glassnudler, agurk i strimler, limebåter og resten av sausen.

 

Tips!
Du kan erstatte glassnudlene med ris.

Rester? Hva med Restepai med juleskinke eller Hvit pizza med pinnekjøttrester?

Se vår guide på Ribbe med sprø svor steg for steg