Blomkålsuppe med kjøttboller og søtpoteter

Blomkålsuppe er rask og lettvint middag. Med hjemmelagde kjøttboller, blomkål og søtpoteter blir suppen ekstra god og mettende. Og se bare hvor enkelt det er å lage kjøttbollene selv!

 

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 20-25 minutter

DETTE TRENGER DU:

  • 1 pk Coop kjøttdeig av svin, 400 g
  • 1 egg
  • 1 ts tørket timian
  • 1 søtpotet
  • 1 blomkål
  • 1 pose blomkålsuppe
  • H-melk
  • Salt
  • Olje til steking

SLIK GJØR DU:

  1. Ha kjøttdeig, egg, timian og 2 ts salt i en bolle, og kna det sammen for hånd i 5 minutter, eller i kjøkkenmaskin med eltekrok.
  2. Form deigen til små kjøttboller og stek dem i panne til de er nesten gjennomstekt.
  3. Skrell og skjær søtpoteten i små terninger.
  4. Del blomkålen i små buketter.
  5. Stek poteter og blomkål i litt olje til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  6. Lag suppen med melk som anvist på pakken. Tilsett kjøttbollene, blomkål og søtpoteter mot slutten av koketiden.

LITT EXTRA:

  • Server med nystekte hvitløksbagetter.

 

 

FLERE DIGGE OPPSKRIFTER PÅ BILLIG MIDDAG FINNER DU HER