- Brunostsnurrer smaker nesten som karamellboller!

Toves variant av kanelsnurrer er rett og slett en genistrek.

Du har hørt om kanelsnurrer, men matbloggeren bak Idéfull Tove Holter tar det hakket lenger og lager brunostsnurrer.

Det skulle vise seg å være en genistrek!

- Brunosten smelter, og blir nesten som karamell. Kjempegodt, lover den populære matbloggeren.


Foto: Nussara Guldberg. 

👇 Du finner oppskrift på Toves brunostsnurrer lenger ned i saken.👇 

LAGES SOM KANELSNURRER

Om du har laget kanelsnurrer, så kan du lage brunostsnurrer uten å blunke. Det lages nemlig akkurat på samme måte, bare med brunostskiver i stedet for kanelsmørkremen.


Foto: Nussara Guldberg.

- Du elter sammen en bolledeig, lar deigen heve lenge nok, kjevler til et flatt rektangel, fordeler brunostskivene oppå, ruller sammen og skjærer i passe tykke snurrer. Ikke glem å etterheve, så vil du ende opp med skikkelig luftige og gode boller.

LES OGSÅ: Monkey bread er som en blanding av kanelboller og eplekake

BRUNOST KAN BRUKES TIL MYE GODT

-Hjemme hos oss liker vi brunost, men inntil jeg begynte å eksperimentere med den har jeg som regel kun brukt den oppå brødskiva eller inni vaffelen, ler den populære matbloggeren.


Foto: Nussara Guldberg. 

Idéen om å lage brunostsnurrer kom mye takket være Toves kollega Kristin, som elsker brunost.

-Vi har snakket en del om hva den kan brukes til, og det har ført til mange eksperimenter. Blir det bra, sånn som med brunostsnurrene, så deler jeg det med leserne mine, smiler den idérike matbloggeren

LES OGSÅ: Denne bloggeren putter alt mulig i vaffelrøra

Oppskrift på Idéfulls brunostsnurrer


Foto: Nussara Guldberg. 

Dette trenger du (15 brunostsnurrer): 

370 g mel
50 g sukker
1/2 ts salt
1 egg
2 dl fingervarm melk, gjerne skummet
25 g fersk gjær
100 g romtemperert smør i terninger
Ønsket mengde brunost
1 egg til pensling

Dette gjør du: 

1. Bland først mel, sukker, salt, egg og fingervarm melk sammen. Smuldre gjæren oppi mens dette eltes i kjøkkenmaskinen.

2. Elt i 15 - 20 minutter til du er fornøyd med konsistensen på deigen. Tilsett en og en terning med smør etter ti minutters elting, og elt deretter i ca. ti minutter til.

3. La deigen heve i én time.

4. Del deigen i to og kjevle ut hver del i størrelsen 30 x 45 cm. 

5. Skjær brunosten i skiver og fordel utover deigemnene. Rull deretter sammen fra kortendene slik at det blir det en snurr med mange svinger. 

6. Plasser snurrene på et stekebrett, eller i en stor bakepapirkledd form. La etterheve i en time. 

7. Pensle snurrene med sammenvispet egg, og stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 20 minutter. Steketiden varierer ut fra størrelsen på snurrene, og i tillegg er alle ovner forskjellig. Følg derfor med når det har gått 15 minutter.