Crispy kyllingburger med chimichurri og potetsalat

Kyllingburger med knasende sprø panering er alt du ønsker deg av en burger.

Legg den sammen med syrlige epleskiver, avokado og chimichurri som er en søramerikansk salsa med chili, løk og masse friske urter. Med hjemmelaget potetsalat ved siden av, har du en mettende og god sommermiddag.

Antall: 4 burgere

DETTE TRENGER DU:

  • 4 Coop Brioche burgerbrød
  • 4 Coop Crispy Kyllingburger
  • 1 eple
  • 2 små avokadoer
  • Salatblader

CHIMICHURRI:

  • 1/2 rødløk
  • 1 rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 100 g persille
  • 60 g oregano
  • 0,3 dl eddik
  • Salt og pepper

POTETSALAT:

  • 8 poteter
  • 4 ss lettmajones
  • 1 boks lettrømme
  • 2 vårløk
  • 1 ts dijonsennep
  • Salt og pepper

SLIK GJØR DU:

  1. Lag chimichurri: finhakk rødløk, hvitløk, chili og urter. Rør sammen olivenolje, eddik og sukker til sukkeret er oppløst. Bland inn det grønne og rør sammen. Smak til med salt, pepper og ev. eddik. Juster konsistensen med olivenolje.
  2. Lag potetsalat: kutt potetene i terninger og kok dem møre, gjerne med skallet på. Skyll i kaldt vann og la dem renne av. Bland sammen rømme, majones og dijonsennep. Vend inn potetene og finhakket vårløk, og smak til med salt og pepper.
  3. Stek eller grill kyllingburgerne som anvist på pakken. Varm burgerbrødene i en tørr panne eller på grillen, og anrett som vist på bildet.

 

900x450 Extra Sommer egne kanaler extra.no (desktop)_3for2.png

Les årets sommermagasin her!