De 9 mest trendy frokostene på Instagram akkurat nå

Det finnes så mye mer spennende å spise til frokost enn brødskive og frokostblanding.

Frokosten er dagens viktigste måltid, men for mange også det minst inspirerende. Vi har ofte dårlig tid om morgenene, føler oss ikke så kreative og sliter litt med appetitten. Det er lett å bli mest opptatt av å få noe i magen for å bli mett.

Hvis man spiser den samme brødskiven, yoghurten eller frokostblandingen hver dag, er det ikke rart man ikke gleder seg noe særlig til frokosten og ender med å nedprioritere den.

 

Vi har funnet frem til 9 sunne og trendy frokoster fra norske Instagrammere. Kanskje er det en speltlompevaffel, chiapudding eller kremet havregrynsgrøt som skal til for å vekke frokostmennesket i deg?

1. Proteinvafler med ost, skinke og salat

Hvis ikke nystekte vafler får deg opp av sengen om morgenen, er det ingenting som kan. Disse grove vaflene fra @Julilyng er fulle av proteiner, og kan spises med god samvittighet til frokost, lunsj eller kvelds.

Du kan fylle vaflene med hva du måtte ønske, men @Julilyng sin favoritt er ost, skinke, salat, agurk og paprika. De er raske å lage, men om du har dårlig tid om morgenene kan du fint lage vaffelrøren kvelden før og la den stå på en flaske i kjøleskapet til neste dag. Da har du nystekte vafler klar på få minutter. 

Proteinvafler med ost, skinke og salat. Foto: @Julilyng

Dette trenger du (1 porsjon):

2 egg
2 ss cottage cheese
0,5 dl laktosefri melk
5 ss havregryn
0,5 ts bakepulver
Litt salt
Smør eller olje
Pålegg (for eksempel ost, skinke, salat, agurk og paprika) 

Slik gjør du:


Bland ingrediensene i en bolle. Bruk en stavmikser, og kjør blandingen glatt. La røren svelle i 5-10 minutter mens vaffeljernet varmer seg opp. Ha litt fett i vaffeljernet, og stek vaflene til de har fått nok farge. Fyll vaffelen med godt pålegg – som for eksempel ost, skinke, salat, agurk og paprika.

2. Kremet havregrøt med peanøttsmør og fersk fiken

Du har sikkert spist havregrøt til frokost før, men det eneste som gjelder for ernæringsfysiolog @piakristinelarsen nå for tiden – er kremet havregrøt. 

Havregrøt er som kjent veldig sunt, og er faktisk i følge ernæringseksperter noe av det sunneste du kan spise.

Når du lager kremet havregrøt, bruker du havremel i stedet for havregryn. Du kan enten bruke ferdig havremel, eller du kan male havregryn til havremel med en stavmikser. Resultatet er en herlig, fløyelsmyk grøt som kan ligne på en blanding mellom havregrøt og rømmegrøt. Grøten kan du toppe med for eksempel bær, cottage cheese, peanøttsmør, kanel, rosiner, chiafrø eller revet kokos.
 Kremet havregrøt med peanøttsmør. Foto: @piakristinelarsen

Du trenger (1 porsjon):

40-45 gram havremel
Vann
Melk

Litt søtning (stevia, honning eller banan) 

Slik gjør du:  

Bruk ferdig havremel, eller mal havregryn til mel med stavmikser. Ha 40-45 gram havremel i en kjele. Tilsett vann til melet er dekket. Varm opp til middels varme uten å koke, og rør jevnlig om. Når grøten har tyknet, kan du spe på med melk. Rør om mens grøten tykner, og ha eventuelt i litt søtning som honning eller noen dråper stevia. Topp med økologisk peanøttsmør og fersk fiken!

3. Rosa frokostsmoothie 

Noen ganger har man fryktelig dårlig tid om morgenen, og da er en frokostsmoothie en smart løsning. @Healthbysynne har laget denne fristende og mettende frokostsmoothien som består av bringebær, mandelmelk, havregryn, chiafrø og skyr. Har du skikkelig dårlig tid, kan du helle smoothien i en drikkeflaske og ta den med ut av døren.

Rosa frokostsmoothie. Foto: @Healthbysynne

Du trenger: 

1 skyr
1 håndfull havregryn
2 ss frø
100-150 gram frosne bringebær
Melk til ønsket konsistens 

Slik gjør du: 

Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør til en glatt masse. Pynt gjerne med blåbær, kokosflak og chiafrø.

4. Speltlompe i vaffeljern

Speltlompe er svært populært blant alle som er opptatt av trening og helse. Det er ikke så rart, for de kan brukes til uendelig mye forskjellig – som for eksempel pizzabunn, wraps eller som potetgull.

Det meste smaker som kjent ekstra godt når det ser ut som en vaffel, så derfor putter @Matogmat speltlompen i vaffeljernet. Hun pleier å fylle de med kremost, kanel og sukrin eller skinke og kremost, men du kan også bruke peanøttsmør og banan, sennep og roastbiff, kalkunfilet og hvitost eller kyllingrestene fra i går. Gjør som @Matogmat, og gå for speltlompevaffel med oppskåret frukt og skogsbærsmoothie med kokosmelk til frokost.  

Speltlompe i vaffeljern. Foto: @Matogmat

Du trenger (1 porsjon): 

2 speltlomper
Kremost
Kanel
Sukrin
Skinke 

Slik gjør du:

Slå på vaffeljernet. Smør kremost på speltlompene. Strø litt kanel og sukrin på den ene, og legg skinke i den andre. Brett sammen, og stek i vaffeljernet til de er sprø og gylne.

5. Bananpannekaker

Bananpannekaker er populært for tiden, og er faktisk så sunne du kan spise dem til frokost. @Siljeanineo sverger til bananpannekaker med sjokoladeprotein og sukkerfritt jordbærsyltetøy mellom hvert lag, og topper herligheten med litt flytende honning og friske blåbær. En bedre start på dagen er vanskelig å få!

Bananpannekaker med blåbær. Foto: @Siljeanineo

Du trenger (2 porsjoner):

2 modne bananer
2 egg
2 dl lettkokte havregryn
1 dl melk
1 ts bakepulver
Litt kanel 

Slik gjør du:

Mos bananene med en gaffel, og visp eggene. Tilsett alle ingrediensene, og bruk en stavmikser for å få en jevn røre. Varm stekepannen til middels varme, og stek små bananpannekaker. De kan være litt vanskelige å snu, så derfor er det lurt å ikke lage dem så store. Server pannekakene med sukkerfritt jordbærsyltetøy og sjokoladeprotein eller peanøttsmør mellom lagene, og topp med litt flytende honning og friske blåbær.

6. Omelettsandwich med kyllingskinke og salat

Egg er rike på proteiner, og er en frokost som holder deg mett lenge. Prøv @Siljeanineo sin versjon av den vanlige omeletten – omelettsandwich!

Stek omeletten, brett sammen og fyll den med favorittpålegget ditt. Denne er perfekt å ta med i lunsjboksen også, men da bør du la den avkjøles litt før du fyller den med pålegg.

Omelettsandwich med skinke. Foto: @Siljeanineo

Du trenger (1 porsjon):  

2 egg
2 ss vann
Litt salt og pepper
Kyllingskinke
Salatblader 

Slik gjør du:

Visp sammen egg, vann og salt. Varm opp panne med litt smør, hell røren i, og trekk røren inn mot midten. Når den er ferdig stekt, bretter du den ene halvparten av omeletten over den andre, og fyller omeletten med kyllingpålegg og crispy salatblader.

7. Jordbærgrøt med cottage cheese og kiwi

Hvis du føler du har prøvd alt til frokost, bør du prøve @Martine_kvam sin frokostfavoritt: jordbærgrøt. Den er veldig enkel å lage, og er både sunn og frisk. Hvis du foretrekker blåbær, erstatter du bare jordbærene med blåbær, og topper grøten med mandler og cottage cheese i stedet for cottage cheese og kiwi. 

Jordbærgrøt med cottage cheese. Foto: @Martine_kvam

Dette trenger du (1 porsjon):

40 gram havregryn
100 gram jordbær
2 ts sukrin eller annen søtning 
Litt vann
Litt cottage cheese
1 kiwi 

Slik gjør du:

Rør sammen alle ingrediensene, hell grøten i en skål, og topp med cottage cheese og kiwi.

8. Cottage cheese med peanøttsmør og valnøtter

Er du en av dem som har kronisk dårlig tid om morgenen, kan denne frokostfavoritten fra @Lillelinnea være perfekt for deg.

Cottage cheese med peanøttsmør. Foto: @Lillelinnea

Alt du trenger å gjøre er å fylle en skål med så mye cottage cheese du ønsker, og toppe med hakkede valnøtter og økologisk peanøttsmør med crunch. Cottage cheese er rikt på protein, og gir deg en god metthetsfølelse.

9. Hjemmelagde knekkebrød med frø, kjerner og chili

Det er lite som kan slå hjemmelagde knekkebrød med pålegg. Det er perfekt til frokost, lunsj, mellommåltid eller kvelds, og passer sammen med nesten alle pålegg.

Disse knekkebrødene fra @Minmatglede er veldig næringsrike, og inneholder mye frø og langsomme karbohydrater som gir langvarig energi. Prøv disse til frokost med for eksempel kremost, avokado, basilikum, reddik, rød chili og nykvernet pepper.

Hjemmelagde knekkebrød. Foto: @Minmatglede

Dette trenger du (til 2 brett):  

2 dl solsikkekjerner
2 dl gresskarkjerner
2 dl sesamfrø
1,5 dl linfrø
2 dl kikertmel eller annet mel
2 dl havregryn
7 dl vann
1 ts salt
1 ts sort pepper
1 hel finhakket chili
1 ts chilikrydder
1 ss olivenolje 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Ha alle ingrediensene i en stor bolle, og bland godt. Ha bakepapir på to stekebrett, og hell på litt olivenolje. Fordel røren med en slikkepott utover brettene. Det skal være et tynt lag, men ikke så tynt at knekkebrødene sprekker. Strø litt salt og tørket chili over, og sett inn i ovnen i cirka 35-40 minutter.

For å få sprø knekkebrød bør du åpne ovnen hvert 10 minutt for å slippe ut damp. Ta ut knekkebrødene ti minutt før steketiden er ferdig, og skjær i firkanter med en pizzaskjærer. Sett dem inn igjen i ovnen, og stek ferdig. Avkjøl knekkebrødene, knekk dem opp og oppbevar i en lukket boks eller glass.