Derfor bør du gidde å grille sitronene

Grillede sitroner er «over alt». Hobbykokken forklarer hvorfor du bør hive deg på, og slenge de sure gule på grillen!

Du har kanskje en god grunn til å stille følgende spørsmål:

Hvorfor er det egentlig en god idé å grille sitronen?

– Sitronsaften får rett og slett mer smak. I motsetning til fersk sitronsaft som er ganske flat, forteller matblogger og kokebokforfatter Olav Birkeland – også kjent Hobbykokken. 

Grillede sitroner kunne faktisk ikke vært enklere å tilberede. Etter en kort stund er de klare til å skvises over maten!

LES OGSÅ: Den smarteste måten å kutte opp vannmelonen på

– Hvorfor bør folk begynne å grille sitronene sine?

– Både for å oppleve noe nytt, og så smaker det som nevnt mere og bedre. I tillegg er de vakre å se på! 🍋

– Hva er viktigst for å lykkes med teknikken?

– Bruk middels sterk varme – that’s it! Så er det bare å la de ligge på grillen til de har en lys brunfarge, dette tar 10-15 minutter. Før det trenger du egentlig bare å dele sitronene i to og legge halvdelene på grillen med snittflaten ned.

– Finnes det en hurtigvariant?

– Du kan også svi dem over høy varme. Da blir de riktignok brente, men det tar bare ett minutt. Mitt generelle råd er likevel å skru ned varmen og heller bruke litt mer tid. Hvis man kun er opptatt av å gjøre ting fortest mulig får ikke de gode smakene tid til å utvikle seg.

– Hva bruker du de grillede sitronene til?

– Som jeg har skrevet om på bloggen min er grillede sitroner fantastisk i limonade. Ellers bruker jeg dem til fisk. Spesielt til fet fisk, som makrell og laks, er syren kjærkommen ettersom den bidrar til en fin balanse opp mot fettsmaken.

– Jeg pleier forresten ofte å grille fiskestykkene oppå sitronskiver, for å forhindre at fiskekjøttet setter seg fast i grillristen.

– Andre råvarer som bare blir bedre av å grilles?

– Purre! Den pleier jeg å grille på lav varme, cirka 120 grader, i én time til den blir brent. Det gjør smaken utrolig dyp og kompleks, noe jeg også skrevet om på min blogg.

– Purre har, i likhet med de andre medlemmene av løkfamilien, et veldig komplekst smaksbilde som i rå tilstand overskygges av den sterke smaken fra svovelforbindelsene. Det er når disse brytes ned at løken virkelig får lov til å skinne!