Det er godt med noe skikkelig digg tilbehør til grillmaten. Grillede tomater blir ekstra søte og gode. Oliventapenade med tomater og urter gir masse smak, og kremost som du rører med ovnsbakte rødbeter er bare knallgodt.
Konfiterte tomater
Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 60 minutter
DETTE TRENGER DU:
- Cherrytomater delt i to
- Sukker
- Olivenolje
- Flaksalt
- Pepper
- Friske urter, hakket
SLIK GJØR DU:
- Skyll tomatene og del dem i to. Lag en «kurv» av aluminiumsfolie eller bakepapir, og sett den på et stekebrett. Fordel tomatene i kurven. Drypp olje over tomatene, og dryss sukker, salt, pepper og urter over.
- Sett stekebrettet med kurven med tomater på grillen, og grill dem på jevn varme med åpent lokk for å få litt luft. Grill tomatene til de er tørre på overflaten, men myke inni, ca. 50-60 minutter
- Server dem som tilbehør til grillmaten, eller oppbevar dem på glass med olje til senere.
Oliventapenade
Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca. 10 minutter
DETTE TRENGER DU:
- 200 g sorte oliven uten steiner
- 1 fedd hvitløk
- 5 soltørkede tomater
- 8 blader basilikum
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss pinjekjerner
- 2 ss extra virgin olivenolje
SLIK GJØR DU:
- Ha alle ingrediensene utenom olivenoljen i en bolle. Kjør det med stavmikser til en tykk mos.
- Rør inn olivenoljen og server som dipp eller tilbehør til burgere.
Kremost med rødbeter
Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca. 10 minutter
DETTE TRENGER DU:
- 200 g kremost
- 250 g kokte og skrelte rødbeter
- 1-2 ts sitronsaft
- Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
- Ha kremost og kokte rødbeter i grove biter i en blender. Kjør alt til en glatt og vakker rosa krem.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.