Disse rettene har du aldri laget i vaffeljernet før

Den halvsprøe canadieren Daniel Shumski fra bloggen «Will it waffel» bruker vaffeljernet til alt annet enn å steke vafler.

Canadieren Daniel Shumski som driver bloggen «Will it waffle» er kongen av vaffeljern. Han har dedikert bloggen sin utelukkende til å teste hva som funker å lage i et vaffeljern.

Hvis det er noen mann i verden som kan overbevise deg om å ta vaffeljernet ned fra hylla, så er det denne mannen.  

Herr Shumski lager alt fra pizza til sjokoladekjeks til bacon, egg og ravioli i vaffeljernet, og er alltid like entusiastisk når han har funnet frem til noe nytt som kan lages i et vaffeljern. 

- Vaffeljernet er perfekt som toastjern og mini-grill, og kan i mange tilfeller være en knallgod erstatning for både ovn og stekepanne, forteller han begeistret.   

Bloggen hans har faktisk blitt så populær at han nå har gitt ut en bok om vaffelgalskapen sin – som New York Times kåret til en av årets beste kokebøker.

Her får du hans to mest populære vaffeloppskrifter – i tillegg til to andre bonusretter fra andre bloggere som vi ikke klarte å la være å ta med. 

Så finn frem vaffeljernet, og stek din vei til vaffelhimmelen!

1. Hamburger med ost

Deilig cheeseburger rett fra vaffeljernet. Foto: Will it waffle

Daniel lager både hamburgeren og hamburgerbrødet fra bunnen av, og begge deler steker han naturligvis i vaffeljernet.

Du kan steke hamburgeren din i panna som normale folk gjør, men det er ikke derfor vi er her, skriver han på bloggen din. 

Det er ikke noe spektakulært med oppskriften på hamburger eller hamburgerbrød, men det er når stekingen står for tur at galskapen kommer inn i bildet. 

Daniel smører et varmt vaffeljern, og steker karbonadedeigen i jernet i omtrent 4 minutter, før han legger på ost og steker videre i 5 sekunder. Det samme gjør du med hamburgerbrødet. Smør vaffeljernet, plasser deigen i jernet, og stek i omtrent fem minutter til brødet er lysebrunt og sprøtt. 

Foto: Will it waffle

>> Se oppskriften på vaffelhamburger hos «Will it waffle»

2. Falafel i pitabrød med hummus

Falafel rett fra vaffeljernet. Foto: Will it waffle

 

Daniel får ofte ønsker fra sine fans til hva han bør lage i vaffeljernet, og falafel var retten som flest ønsket å se ham lage.

Han steker både falafel og pitabrød i vaffeljernet. Mens falafelen er ferdig etter omtrent 8 minutter i jernet, trenger pitabrødet kun 30 sekunder.

Daniel serverer falafelen i pitabrød sammen med hummus, tomat, agurk og persille. Han bruker en ferdigmiks for falafel, men vil du lage disse fra bunnen av kan du prøve denne oppskriften på falafel og denne på hummus.

>> Se oppskriften på vaffelfalafel i pitabrød hos «Will it waffle» 

Kjøp boken «Will it waffle», eller ta en tur innom bloggen «Will it waffle».   

3. Sjokoladekjeks

Sjokoladekjeks rett fra vaffeljernet. Foto: Oh my! sugar high

For alle oss som elsker sjokolade, er disse sjokoladekjeksene fra «Oh my! Sugar high» en gave sent fra gudene.

Disse kjeksene trenger du nemlig kun å steke 1 til 2 minutter i vaffeljernet. For å få riktig konsistens på kjeksene, anbefaler bloggeren å la kjeksene få kjølne litt før du spiser dem.    

I kjeksene har kun både sjokoladebiter og kokos, og i følge henne selv er dette en spektakulær smakskombinasjon.

- Mannen min klare ikke å stoppe å spise disse, og fikk nesten litt overdose av sukker, skriver hun på bloggen sin.  

Sjokoladekjeks i vaffeljern, a gitt! Foto: Oh my! sugar high

>> Se oppskriften på sjokoladekjeks i vaffeljern hos «Oh my! Sugar high»

4. Sprø aubergine med parmesan

Sprø aubergine i vaffeljern. Foto: Tikkido

Grønnsaker har du sannsynligvis aldri stekt i et vaffeljern, men i følge bloggeren «Tikkido» er det all grunn til å begynne med det.

Hun savner litt crunch fra auberginen, og denne frustrasjonen ga henne ideen til å putte grønnsaken i vaffeljernet. Og resultatet ble nettopp en knasende sprø variant.

- Jeg kommer aldri til å lage aubergine med parmesan på den vanlige måten igjen, skriver hun ekstatisk på bloggen sin. 

Du trenger kun tre ingredienser for å lage auberginevafler, og de er klare til servering etter tre til fire minutter i jernet. De smaker fantastisk sammen med spaghetti! 

>> Se oppskriften på sprø aubergine i vaffeljern hos Tikkido