Klarer du ikke å bestemme deg, har vi løsningen: Tacolasagne!
Ideen til nyskapningen tacolasagne fikk Linda Stuhaug en fredagskveld hun rett og slett ikke klarte å bestemme seg for om hun ville ha taco eller lasagne til middag.
– Begge rettene er jo slagere, så jeg tenkte at de sammen kom til å fungere suverent. Og det gjorde de! Alle som liker taco kommer til å elske denne, garanterer bloggeren.
Og legger til:
– Dette må jo være en drømmemiddag for barna? smiler hun.
👇 Du finner oppskriften på Linda Stuhaugs tacolasagne nederst i saken. 👇
LOMPELASAGNE: Høres det rart ut? Bare vent til du får prøvd det ... FOTO: Nussara Guldberg
Oppskriften er i hvert fall blitt en hit på bloggen hennes. Tilbakemeldingene fra både lesere og venner er svært positive.
– Spesielt de som er like ubesluttsomme som meg selv, ler hun.
LES OGSÅ: 3 tex-mex-snacks som kan utkonkurrere chipsbollen
ENKEL Å LAGE
Hvordan i alle dager lager man en tacolasagne, lurer du kanskje? Svaret er heldigvis ukomplisert: Bare lag en kjøttsaus med tomat, chili og tacokrydder, og legg den lagvis i en form med cottage cheese og lomper(!).
– Jeg fikk ideen til å bruke lomper i stedet for lasagneplater for noen år siden, og det har virkelig slått an. Lompelasagnen på bloggen er en av mine aller mest populære oppskrifter, forteller Linda.
Cottage cheesen kan forresten kjøres med en stavmikser om du ikke liker klumpene.
ENDA EN KOSEMAT-KONKURRENT : Nachos i langpanne kan faktisk danke ut tacoen 🌮
SUNT ALTERNATIV: Cottage cheese i stedet for ostesaus gjør det til en litt lettere opplevelse. FOTO: Nussara Guldberg
TACOLASAGNE ER GENIAL RESTEMAT
Lag for øvrig gjerne dobbel porsjon når du først er i gang – dette er genial restemat å ha på lur.
– Tacolasagnen blir bare bedre dagene etter at den er laget ettersom smakene da har fått tid til å virkelig sette seg. Frys gjerne ned restene, enten i porsjoner eller hele formen om du vil, tipser Linda. Sjekk ut flere av oppskriftene på bloggen hennes.
Til lasagnen anbefaler hun en frisk salat med fetaost og hvitløksdressing.
LES OGSÅ: Lasagnesuppe er real trøstemat
KOSEKVELD: En grønn salat funker fint ved siden av. Og kanskje noen tacochips også? FOTO: Nussara Guldberg
🇲🇽 Linda Stuhaugs tacolasagne med lomper og cottage cheese 🇮🇹
DU TRENGER (TIL 3 PORSJONER):
400 g karbonadedeig
1 boks (400 g) hakkede tomater
2-3 ss tomatpuré
1/2 chili
2 fedd hvitløk
1 løk
2-4 ss tacokrydder, smak til
300 g cottage cheese
6-8 lomper
Ost, revet eller i skiver
SLIK GJØR DU:
1. Sett stekeovnen på 180 ˙C. Stek karbonadedeig sammen med hakket løk og finhakket hvitløk og chili. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og tacokrydder, la det småkoke til en fyldig kjøttsaus. Smak til.
2. Legg kjøttsaus i bunnen av ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form – jo flere lag og høyere lasagne.
3. Legg lagvis slik: Kjøttsaus, lomper, cottage cheese i 2-3 lag, før du avslutter med kjøttsaus og topper med ost. Ha gjerne også litt mais på toppen.
4. Stek midt i ovnen til osten er smeltet og gyllen, i ca. 20 minutter – gjerne med grillfunksjon de siste minuttene.