taco i vaffel med guacamole og salsa

Denne tacovaffelen er dømt til å bli en legende

Akkurat når du trodde du hadde smakt alle varianter av tacoen som finnes, kommer tacovaffelen susende inn i livet ditt. Den er vanvittig god!

Det råder liten tvil om at man kan gjøre mye godt med taco. Vi har tross alt tidligere skrevet om både tacomuffins, avocadofries med salsa, og kjøttfri taco. Nå vil vi ta det hele hakket lenger, og kombinere hele Norges favorittrett med hele Norges favorittbakst – nemlig vaffelen! 

Tacovaffel baserer seg på en  vanlig vaffeloppskrift, og er kjempeenkle å lage. Det eneste som skiller seg ut fra bestemors søndagsvafler er de spicy krydrene, og  klassiske taco-ingredienser som chili, ost og mais.

Du kan også bytte ut tacoen med kyllinggyros i pita med søtpotetfries 

Tacovaffelen fungerer som et alternativ til de mer klassiske tacolompene eller –skjellene, bare at den er åh, så mye bedre (tro oss - vi har smakt!). I en tacovaffel får du nemlig et hint av sødme gjennom ørlite sukker i røren, samtidig som du får smaken av smeltet ost og et snev av mais. I tillegg er den såpass kraftig at den ikke kommer til å revne med én gang du løfter den fra tallerkenen.

Helgefest

Alternative vafler har blitt mer og mer vanlig den siste tiden. Food and Wine skriver for eksempel om Kimchi-vaffel, og hvordan vafler er helt perfekte å kombinere med andre smaker, mens FoodNetwork har oppskrifter på blant annet gresskar- og chipotle-vafler.

Denne må du prøve: Kaken som på mystisk vis får tre lag under steking

Når det gjelder disse tacovaflene, velger du selv hva du topper dem med. Vi har gått for helt klassisk kjøttdeig med tacokrydder, guacamole, salat, ost, salsa og rømme. Men du kan like godt gønne på med ost, skinke og salsa hvis du vil ha en enklere lunsjvariant.

Myke eller sprø

Når vaflene er ferdig stekt, er det viktig at du legger dem på en rist mens de andre stekes. Hvis du vil ha sprø tacovafler må du spre dem utover risten så de ikke dekker hverandre.

Er du derimot lysten på supermyke vafler, bør du stable dem oppå hverandre. Dermed holder de på fuktigheten bedre, og forblir myke helt til servering.

Så gå helt LOCOOOO til helgen, og lag disse digge tacovaflene!

Mer karbonadeig? Du kan lage tacosuppe eller jukselasagne i panne

Tacovafler

Dette trenger du (ca. 12 plater):

4 dl hvetemel
4 dl H-melk
1 ts bakepulver
4 ss sukker
5 egg
100 gram meierismør
½ ts salt
1 knivsodd pepper
1 ts meksikansk chilipulver
2 dl gulost, revet
1 vårløk
½ rød chili
1 dl maiskorn, vannet presset ut

Smør, til steking

Til servering:
Tacokjøttdeig
Rømme
Salsa
Salat
Ost
Guacamole

Slik gjør du:

1. Bland hvetemel, bakepulver, sukker, chilipulver, salt og pepper i en bolle, og spe med melk under røring. Bland til en jevn røre.

2. Tilsett eggene, og bland godt. Smelt smøret, og hell dette i røren. Rør godt sammen, og la vaffelrøren stå og svelle i minst 30 minutter.

3. Mens røren sveller, kan du gjøre klar resten av ingrediensene: Finhakk chili, og del vårløken i tynne skiver. Press vannet ut av maisen, og finhakk.

4. Når røren er ferdig svellet, kan du tilsette chili, vårløk, mais og revet gulost. Bland til en jevn røre.

5. Stekes i smurt vaffeljern til de er jevne og gylne i fargen. Legg til avkjøling på rist. Legg vaflene oppå hverandre hvis du vil ha myke tacovafler, og spre dem utover hvis du vil ha sprøere tacovafler.

6. Topp tacovaflene med tacokjøttdeig, rømme, salsa, guaccis, ost, og alt annet du måtte ønske å ha på en tacovaffel. Serveres umiddelbart.