Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Den ultimate sjokoladekaken å ha med til alt fra loppemarked til barnebursdager.

Denne sjokoladekaken i langpanne er utenomjordisk saftig, og er perfekt å ta med seg til alt fra loppemarked til barnebursdager. Alt takket være en ganske overraskende ingrediens!

Den ultimate sjokoladekaken å ha med til alt fra loppemarked til barnebursdager.

35min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du:

hvetemel

kakao

natron

Dr. Oetker Bakepulver

Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

store egg

sukker

majones (ikke lettvarianten!)

kaffe

Kremostglasur:

mykt smør

melis

Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

kremost

ferskpresset sitronsaft

Pynt:

Dr. Oetker Football Kit

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir én langpanne, ca. 20-24 kakestykker, avhengig av størrelse.

Sjokoladekake

Sett ovnen på 180°C og legg bakepapir i en kakeform eller langpanne på ca. 22 x 32 cm. Sikt mel, kakao, natron, bakepulver og vaniljesukker over i en bolle og bland det godt sammen. Sett det til side så lenge.
Ha egg og sukker i en miksebolle, og visp til blandingen er veldig lys og luftig:
Minst 10 minutter med en elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ikke slurv med tiden her, den lange vispetiden er viktig for å få best mulig resultat. Skrap ned sidene med en slikkepott et par ganger underveis, slik at alt kommer med.
Skrap innsiden av bollen med slikkepotten igjen, og ha i majones. Nå visper du kun til majonesen er blandet inn - ikke visp mer enn nødvendig.
Ta fram kaffe og den siktede melblandingen. Tilsett det tørre vekselvis med kaffen, og rør med en slikkepott mellom hver gang. Skrap innsiden av bollen mens du rører, slik at alt kommer med.
Hell røren over i den klargjorte formen og se til at den fyller formen i et jevnt lag.
Sett kaken på midterste rille i ovnen og stek den i ca. 30-35 minutter.
Sjekk om den er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker inn i midten:
Hvis det henger våt røre på den når du tar den ut, trenger kaken noen minutter til i ovnen. Pinnen trenger ikke å være helt tørr når den kommer ut; noen fuktige smuler betyr at kaken er perfekt stekt!
Avkjøl kaken helt i formen.

Glasur

I mellomtiden lager du kremostglasuren. Ha smør, melis og vaniljesukker i en miksebolle. Miks helt til blandingen er jevn og luftig.
Tilsett kremost og sitronsaft, og miks videre til dette er helt blandet inn. Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje er med på å gjøre denne glasuren helt fantastisk på smak!
Bre glasuren over avkjølt kake i et jevnt lag, og pynt med Dr. Oetker Football Kit. Stang inn! Slam dunk.

PSST! 

Visste du at vaniljesukkeret til Dr. Oetker inneholder ekte Bourbounvanilje fra Madagaskar, i motsetning til de andre produsentene som bruker kjemisk fremstilt vanilje? Du finner alle Dr. Oetker produktene du trenger til sjokoladekaken hos Extra :) 

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆