Saftig sjokoladekake i langpanne

Den ultimate sjokoladekaken å ha med til [sett inn anledning]

Denne sjokoladekaken i langpanne er utenomjordisk saftig, og er perfekt å ta med seg til alt fra loppemarked til barnebursdager. Alt takket være en ganske overraskende ingrediens!

Akkurat nå er vi på vei inn i langpannekakens høytid. I mai og juni renner det inn med forespørsler om å bake kaker til alt fra dugnader, skoleavslutninger, loppemarkeder, foreldremøter, barnebursdager, korpsøvinger og 17 mai-fester.

Det er i hovedsak tre kriterier en kake må oppfylle for å kunne kvalifisere til en «dugnadskake». Den må være stor nok til å mette mange, enkel å lage og å frakte med seg, umulig å motstå for barna – og saftig og god nok til å bli brent inn i alles minner som en legendarisk kake som det snakkes om i flere år.

Intet mindre.

Denne sjokoladekaken har alt en «dugnadskake» bør ha. Den fyller en langpanne til randen, og holder til mange, store kakestykker. Den er lett å lage når du følger fremgangsmåten nøye, enkel å frakte med seg og er morsomt dekorert som en fotballbane. 

Men mest av alt er sjokoladekaken utenomjordisk saftig – takket være en litt overraskende ingrediens som du sannsynligvis ikke har brukt i en sjokoladekake før.

Hemmelig ingrediens

Den hemmelige ingrediensen som sørger for en utenomjordisk saftig sjokoladekake, er majones! Det høres kanskje absurd ut, men majonesen har nemlig alle egenskaper som trengs for å tilføre uforglemmelig saftighet til et kakestykke. 

- Majones er jo egentlig laget av egg og olje, i tillegg til litt syre (eddik) og salt. Alt dette er nokså vanlige kakeingredienser, og passer perfekt sammen med sjokolade, forteller matbloggeren bak kakeoppskriften, Maria Bondeson, til Extra.

Bondeson understreker at det er svært viktig å følge alle stegene i fremgangsmåten nøyaktig for at langpannekaken skal bli supersaftig. Derfor har vi laget en enkel steg-for-steg-guide lenger ned i saken som tar deg til perfeksjon. 

- Jeg kan virkelig stå for at kaken er saftig. Alle som prøvesmakte kommenterte noe sånt som «Denne ER virkelig supersaftig!!», forteller Bondeson til Extra. 

Ifølge Bondeson, er det ingen problem å lage kaken dagen i forveien hvis du ønsker det. 

- Kaken er like saftig dagen etter om den oppbevares i en tett boks. It's all thanks to the mayo, sier hun. 

Selve pyntingen av kaken (eller muffinsene!) går som en lek med Dr. Oetkers Football kit. I pakken finner du strøssel som ser ut som gress, fotballer og en tube med krem som du bruker til å feste fotballene og tegne fotballbanen.  

Så neste gang noen spør om du kan ta med deg en kake til et eller annet, er det bare å si: Javisst, jeg kan ta med verdens saftigste sjokoladekake som kommer til å blåse deg av fotballbanen. ;) 

Saftig sjokoladekake i langpanne

Foto: @mariassaltogsott

Du trenger:

325 gram hvetemel
75 gram kakao
2 ts natron
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ss Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
4 store egg
325 gram sukker
275 gram majones (ikke lettvarianten!)
3 dl kaffe 

Kremostglasur:
100 gram
mykt smør
100 gram melis
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbon vanilje
225 gram kremost
1 ss ferskpresset sitronsaft 

Pynt:
Dr. Oetker Football Kit

Slik gjør du: 


Foto: @mariassaltogsott

1. Sett ovnen på 180°C og legg bakepapir i en kakeform eller langpanne på ca. 22 x 32 cm. Sikt mel, kakao, natron, bakepulver og vaniljesukker over i en bolle og bland det godt sammen. Sett det til side så lenge.


Foto: @mariassaltogsott

2. Ha egg og sukker i en miksebolle, og visp til blandingen er veldig lys og luftig (minst 10 minutter med en elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin). Ikke slurv med tiden her, den lange vispetiden er viktig for å få best mulig resultat. Skrap ned sidene med en slikkepott et par ganger underveis, slik at alt kommer med.


Foto: @mariassaltogsott

3. Skrap innsiden av bollen med slikkepotten igjen, og ha i majones. Nå visper du kun til majonesen er blandet inn - ikke visp mer enn nødvendig.


Foto: @mariassaltogsott

4. Ta fram kaffe og den siktede melblandingen. Tilsett det tørre vekselvis med kaffen, og rør med en slikkepott mellom hver gang. Skrap innsiden av bollen mens du rører, slik at alt kommer med.Foto: @mariassaltogsott

5. Hell røren over i den klargjorte formen og se til at den fyller formen i et jevnt lag. Sett kaken på midterste rille i ovnen og stek den i ca. 30-35 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker inn i midten. Hvis det henger våt røre på den når du tar den ut, trenger kaken noen minutter til i ovnen. Pinnen trenger ikke å være helt tørr når den kommer ut; noen fuktige smuler betyr at kaken er perfekt stekt! Avkjøl kaken helt i formen.


Foto: @mariassaltogsott

6. I mellomtiden lager du kremostglasuren. Ha smør, melis og vaniljesukker i en miksebolle. Miks helt til blandingen er jevn og luftig. Tilsett kremost og sitronsaft, og miks videre til dette er helt blandet inn. Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje er med på å gjøre denne glasuren helt fantastisk på smak!


Foto: @mariassaltogsott

7. Bre glasuren over avkjølt kake i et jevnt lag, og pynt med Dr. Oetker Football Kit. Stang inn! Slam dunk. 

PSST! 

Visste du at vaniljesukkeret til Dr. Oetker inneholder ekte Bourbounvanilje fra Madagaskar, i motsetning til de andre produsentene som bruker kjemisk fremstilt vanilje? Du finner alle Dr. Oetker produktene du trenger til sjokoladekaken hos Extra :)