Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Laks i wrap med mango

Wrap med laks, mangosalsa, salat og sriracha-majo er intet mindre enn en perfekt blanding av sunt, salt, søtt og sterkt.

Laks i wrap med mango

10min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

laksefilet (delt i fingertykke strimler)

wraps

tørt brød

sesamfrø

olivenolje

solsikkeolje (til steking)

Mangosalsa:

moden mango

rødløk

vårløk (istedet for rødløk)

agurk

rød chili

koriander

lime

Grønn salat:

småbladsalat

Ruccola-salat

agurk

grønt eple (i båter)

Sriracha-majones:

sriracha saus

lettmajones

gresk yoghurt naturell (evt. lettrømme)

hvitvinseddik

salt og kvernet pepper

Fremgangsmetode

Del mangoen i to, så i små terninger. Ha det i en salatbolle.
Hakk løk/vårløk i små biter/tynne skiver og hakk chili. Bland med mangobitene.
Skrell og del agurken på langs. Skrap ut kjernehuset med en teskje og del strimlene en gang til på langs før du deler i terninger og har det i bollen.
Hakk koriander og del limen i to. Vri en teskje rundt i limebitene over salatbollen, slik at saften blir presset ut. Ha i hakket koriander og bland sammen. Sett til side.
Tørk laksen litt med kjøkkenpapir og kutt i biter. Ha laksen i en bolle med noen ss olivenolje. Krydre lett med salt og pepper og bland med hendene.
Ha brødskiver og sesamfrø i en foodprosessor og kjør til smuler. Hell over i bollen med laks og bland med hendene.
Varm smør/olje på middels til høy varme, legg i laksebiter og stek raskt, 1 minutt på hver side.
Bland alle ingrediensene til sriracha-majones sammen i en bolle, smak til med salt og pepper.
Server laks i tortilla med mangosalsa, grønn salat og sriracha-majones.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆